Lifestyle

Horsemanning

Goodbye planking en owling! We hebben er tot nu nog geen celebs mee gespot, maar dat zal vast niet meer lang duren nu horsemaning helemaal hot and happening is. Wat het precies is? Iets met losse hoofden en lichamen.

horsemanning

horsemanning

Horsemanning (ook wel geschreven als horsemaning) is net als planking en owling een fotograpje. De ene persoon gaat op een plat oppervlak liggen of zitten en doet z’n hoofd naar achteren. In ieder geval zodat deze niet zichtbaar is. De ander doet het precies andersom, je verbergt je lijf en laat juist je gezicht zien. Zo zie je op de foto dus een los hoofd en een los lichaam.

horsemanning

horsemanning

De naam komt van The Headless Horseman, die hoofdloze engerd uit de film The Legend of Sleepy Hollow met Johnny Depp en Christina Ricci.

De nieuwe trend is niet zo nieuw als je denkt. Laten we zeggen dat er een dikke laag stof op lag. Rond 1920 was dit al een populaire manier om foto’s te maken, toen noemden ze het beheading. Deze foto werd gevonden op een rommelmarkt en is opgepakt door verschillende blogs, waardoor horsemanning is ontstaan:

horsemanning

En vooruit, Girlsceners Esmée en Marjolein deden ook een gokje naar horsemanning

:horsemanning redactie GShorsemanning redactie GS

Wat vinden jullie leuker: planking, owling of horsemanning? Zal dit net als planking ook worden opgepakt door de celebs?

Bron/beeld: horsemanning.com, buzzfeed.com

Door Brenda