Lifestyle

Interview: Ashley Rickards uit MTV’s Awkward

Een serie over het overleven op de middelbare school en alle obstakels die daar bij horen? Van ongemakkelijke momenten en de bijbehorende boy crushes tot het uitzoeken wie je nu eigenlijk bent?! Yes please. Dit en nog veel meer zien we vanavond in de nieuwe serie Awkward op MTV.

Jenna is een 15-jarig en onopvallend meisje. Ze heeft een huge crush op Matty, de oksel-checkende hunk van de school. Maar nadat zij samen in bed belanden, wil hij niets meer van haar weten. Als ze daarna uitglijdt in de badkamer en er een pot aspirinepillen de lucht in vliegt, denkt iedereen dat ze zelfmoord wilde plegen. Haar high school status krijgt direct een boost en ze is niet langer the invisible girl. Jenna schrijft in een persoonlijk blog over haar dagelijkse struggles.

Jenna wordt gespeeld door Ashley Rickards. Deze Amerikaanse actrice ken je wellicht van haar rol als Samantha Walker in de tv-serie One Tree Hill en was ook te zien in shows als Entourage en Ugly Betty. Girlscene sprak met Ashley over de serie, haar personage Jenna en haar eigen high school ervaringen…

Interview: Ashley RIckards uit MTV's Awkward

Wat voor een meisje is Jenna?
Jenna Hamilton is een slim, lief en grappig meisje. Een beetje een muurbloem en ze probeert uit te zoeken waar ze thuis hoort op school en wie ze is. Ook is ze dapper. Na elke tegenslag staat ze weer op en probeert ze er opnieuw het beste van te maken.

Wat kunnen we verwachten van het eerste seizoen?
Er gebeurt zo ontzettend veel! Er is zelfs een driehoeksverhouding, haha. Jenna komt op plekken waar je haar als ‘onzichtbaar’ meisje niet zou verwachten. In het eerste seizoen moet zij dealen met tegenslagen, voelt ze zich soms gekwetst en probeert ze –met humor- haar middelbare school door te komen.

Hoe heb je jezelf kunnen voorbereiden op de rol van Jenna?
Ik denk dat iedereen zich wel kan herkennen in Jenna Hamilton. Voor mij was het heel belangrijk dat ik haar goed neerzette. I wanted to do her justice. Alles wat in mijn leven is gebeurd, heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik heb mij verdiept in Jenna, wat maakt haar tot het meisje dat zij nu is? Een interessant proces. Jenna is een compleet ander persoon dan ik, dat maakte het juist zo leuk!

In het begin van de serie zit de arm van Jenna, na haar ongelukkige val in de badkamer, van haar oksel tot haar handpalm in het gips. Hoe was het om je met deze body cast over de set te navigeren?
It was fun! We hebben ontzettend gelachen. De eerste minuten is het leuk, maar dan voel je na een tijdje geen gevoel meer in je arm en voelt deze zwaar aan. Wat trouwens ook voor veel grappige momenten heeft gezorgd, haha. Gelukkig hebben we een a-ma-zing rekwisieten crew. Binnen 3 minuten konden zij het gips van mijn arm verwijderen.

Interview: Ashley RIckards uit MTV's Awkward

Hoe was het voor jou om terug te gaan naar school?
Heel interessant. Toen ik geslaagd was en high school mocht verlaten, was ik pas 15. Ik maakte netjes mijn huiswerk en probeerde zo gemakkelijk mogelijk mijn middelbare school door te komen. Jenna is heel erg wijs en krijgt te maken met allerlei situaties zoals prom. Voor mij bracht het vooral weer veel leuke herinneringen van toen naar boven.

Wat zijn jouw do’s en don’t voor het overleven op de middelbare school?
Wees vooral jezelf. Het is veel leuker wanneer je vrienden om je heen hebt die je leuk vinden en lief hebben voor wie jij bent. En dit is tevens mijn don’t. Want wist je dat jongens het meestal heel leuk vinden als je een gek giechellachje hebt wanneer je zenuwachtig bent, of alleen maar sarcastische grappen kunt maken wanneer je je niet op je gemak voelt? Het zijn die kleine dingen die je maken tot wie je bent. Het hoort bij je!

Had jij op school boy crushes en hoe ging je daar mee om?
Ik zat op een kleine high school. En het grappige is, er was maar één jongen! Er was wat dat betreft dus weinig keuze en alle meiden hadden een crush op hem, haha. Hij had waarschijnlijk de tijd van zijn leven! De concurrentie was groot en ik had dus geen schijn van kans, haha.

Interview: Ashley RIckards uit MTV's Awkward

Tot slot hebben we aan Ashley de volgende keuzemogelijkheden voorgelegd…

Wiskunde of gymles?
Lastig. Ik kies dan toch voor… wiskunde. Omdat gymles soms zo ongemakkelijk kan zijn. In touwen klauteren en hardlopen, haha. Nee.

Je favoriete activiteit na school: het winkelcentrum met vriendinnen of een potje basketbal met vrienden?
Het winkelcentrum! Gezellig met vriendinnen shoppen en dan kom je soms ook nog andere scholieren tegen.

Een knullig slim vriendje of een heel knap en niet zo slim vriendje?
Een slim vriendje! We kunnen hem altijd nog een make-over geven, haha. Maar brains is zo belangrijk!

Cheerleaders club of studiegroepje?
Ik was vroeger een cheerleader op mijn middelbare school. Ik vond het altijd erg leuk en maakte er veel vriendinnen.

Een beugel of een bril met grote jampot glazen?
Dan kies ik toch voor de bril. Deze kun je tenminste gemakkelijk op- en afzetten.

Ga jij een van deze woorden toevoegen aan je vocabulaire?

Ashley, kunnen we je binnenkort ook bewonderen op het witte doek?
Na Awkward ben ik direct aan de slag gegaan voor de film Fly Away, waarin ik een autistisch meisje speel. Op dit moment werk ik aan de film Struck By Lightening en duik ik in de rol van een rebels meisje met piercings. Twee totaal verschillende personages dan Jenna. Dat is zo mooi aan dit beroep, je kruipt telkens in de huid van een ander.

Kijk vanavond om 19.00 uur naar de nieuwe comedyserie Awkward op MTV!

Bekijk hier de trailer!

Interview: Ashley RIckards uit MTV's Awkward

Wist je dat er zelfs een Awkward slangtionary bestaat? In de serie worden er zoveel nieuwe woorden gebruikt, dat we er een paar voor je op een rijtje hebben gezet.

Brillz, dat staat voor briljant.
H-2-T Gorge, oftewel: Head To Toe Gorgeous!
Cheesetastic. Zo cheesy (afgezaagd), dat het cool is!

Weird-Ometer. Je bent zo raar, dat je een 10+ krijgt op de Weird-Ometer.
Pulling A Britney, going to a crazy place.
Freak A Deak, wanneer iemand hysterisch reageert.

Kijken dus, vanavond om 19 uur op MTV!

Ga jij een van deze woorden toevoegen aan je vocabulaire?

Door Marjolein