Lifestyle

Blogles van Carrie Bradshaw

Uit Sex and the City halen we liefdeslessen, outfitinspiratie, herkenning en nu ook blogtips! Carrie was dan wel geen blogger, maar wel een fanatieke journalist die thuis haar columns schreef. Lees hier de vijf lessen die we daaruit kunnen halen.

bloglescarriebradshaw

Sla altijd je artikelen op
Weet je de aflevering nog dat Carrie’s MacBook er mee stopte en ze er mee naar de iStore moest? Dat wil je als blogger natuurlijk nooit meemaken! Je kunt met veel bloggerprogramma’s makkelijk een back-up maken. Via Blogger ga je naar Settings, Basics en dan klik je op Export Blog. Dan kun je je eigen blog downloaden. Ook kun je je blogposts natuurlijk in Word opslaan en in een map archiveren. Bewaar deze map het liefst ook op een externe harde schijf. Het geeft je vast veel rust als je weet dat je je blog zo weer online kunt zetten, wanneer je website crasht.

bloglescarrie4

Post regelmatig een artikel
Voordat Carrie een succesvolle schrijfster werd, had ze een column die regelmatig terugkwam. Het was dan een offline column, maar haar lezeres wisten natuurlijk precies op welke dag de column geplaatst werd. Het lijkt een makkelijke tip, maar op vaste dagen of zelfs iedere dag schrijven is niet makkelijk! Sommige bloggers werken zelfs een week vooruit. Girlscene is dan wel geen blog, maar zelfs wij werken ongeveer twee weken vooruit! Vaak kun je artikelen heel makkelijk inplannen met WordPress of Blogger.

bloglescarrie

Schrijf over iets waar je verstand van hebt
Je hoeft echt geen prof te zijn, maar verdiep je van te voren wel even in hetgeen waar je over schrijft. Als je een beautyblogger bent, kun je uiteraard wel foto’s van je outfits plaatsen, maar hou negentig procent van je website wel over beauty. Carrie schreef niet zoveel over fashion, maar des te meer over mannen, daten en relaties!

carrieblogles

Vergeet niet je leven te leven
Als je veel blogt, vergeet je soms bijna dat je ook nog een leven buiten het bloggen hebt! Carrie genoot optimaal van haar leven, ze ging vaak lunchen en shoppen met haar vriendinnen. Zo bleef ze positief in het leven staan, hoe druk ze het ook had met schrijven en het halen van deadlines.

carrieblogles

De ik-zal-nooit-opgeven instelling
Carrie was voordat ze haar boek uitgaf en voor Vogue ging werken al heel lang een trouwe columnist. Het zal je misschien een aantal jaar kosten, maar de aanhouder wint! Vergeet niet dat je blogt voor jezelf en dat het ook leuk is om te bloggen met maar vijf vaste volgers!

Heb jij een blog-geheim?

Door Esmée