Fashion

Wat zegt je lievelingskleur over jou?

Iedereen heeft een lievelingskleur, maar niet veel mensen weten dat die kleur ook wat over jezelf zegt. Het vertelt iets over je persoonlijkheid en elke kleur staat voor andere eigenschappen. Wil je weten wat jouw lievelingskleur over jou zegt? Lees dan snel verder.

Roze: Liefhebbers van roze zijn romantisch en idealistisch. Ze willen zich graag geliefd, speciaal en veilig voelen. Ze zijn meisjesachtig en komen zo ook over. Maar ze zijn wel realistisch. Ook zijn ze vaak charmant en aardig.

Feitje: door de associatie met meisjesachtigheid houden de meeste mannen er niet zo van als je kamer roze is. Ze denken dan onbewust dat je te kinderlijk bent.

Rood: Rood staat voor passie en de mensen die van deze kleur houden zijn dan ook gepassioneerd. Ze zijn spontaan, energiek en impulsief. Soms zijn ze zelfs agressief. Maar ze willen wel alles uit het leven halen. Ze kunnen niet tegen eentonigheid en laten vaak een grote indruk achter op mensen.

Feitje: Rood zou de eetlust stimuleren en wordt daarom vaak in restaurants gebruikt.

Groen: Als groen je lievelingskleur is, ben je een loyale vriendin en goed voor anderen. Je bent evenwichtig, netjes en nuchter. Als je ergens aan begint, maak je het ook af. Je hebt een goede reputatie en die reputatie is dan ook belangrijk voor je. Vaak ben je succesvol, maar je kunt alsnog jaloers zijn op mensen die succesvoller zijn als jij.

Feitje: Geld, in bijvoorbeeld Amerika, is groen door de associatie met veiligheid en stabiliteit.

Blauw: Blauw is de meest populaire lievelingskleur. Als blauw je lievelingskleur is ben je kalm en kom je soms zelfs wat koel over, maar diep van binnen ben je gevoelig. Je bent betrouwbaar en geduldig. Maar je hebt de neiging om niet zo flexibel te zijn en mensen die nogal extravagant zijn niet te vertrouwen. Je houdt ervan als dingen netjes en harmonieus zijn.

Feitje: omdat blauw mensen rustig zou maken, hebben ziekenhuizen vaak die kleur van binnen.

Geel: Als geel je lievelingskleur is ben je intelligent en creatief. Je bent vrolijk en optimistisch, iets waar anderen van genieten. Je hecht veel waarde aan je vrijheid, maar kan daardoor onverantwoordelijk zijn. Je bent ook nieuwsgierig en hebt zelfvertrouwen.

Feitje: Geel in winkels zou zorgen voor minder winkeldiefstal en bij kinderen het denkvermogen stimuleren.

Oranje : Als oranje je lievelingskleur is ben je extravert en gezellig. Je bent erg sociaal en zodra je binnenkomt, kijken mensen naar je en dat weet je. Je kunt wat lui zijn en bent soms een dramaqueen. Maar je houdt ook erg van lol maken en bent niet graag alleen.

Feitje: Oranje zou de kleur zijn om je vrolijk te maken als je down bent.

Paars: Als paars je lievelingskleur is ben je artistiek en gevoelig. Ook ben je ambitieus en observerend. Je kunt alleen sarcastisch en arrogant zijn als dingen niet gaan zoals jij wilt. Je kunt je wel goed inleven in anderen en houd van stijlvolle spullen.

Feitje: Paars helpt bij gebrek aan creativiteit.

Hoewel zwart en wit eigenlijk geen kleuren zijn, staan ze toch hieronder. Veel mensen zien dat namelijk alsnog als hun lievelingskleur(en) en ze hebben dan ook hun eigen betekenis.

Zwart: Als zwart je lievelingskleur is ben je ‘classy’ en perfectionistisch. Hoewel je altijd elegant bent, ben je stiekem emotioneel. Je kunt zelfs wat dramatisch zijn, zonder dat je zelf eigenlijk de reden weet. Ook ben je serieus en trouw in relaties.

Feitje: Alhoewel zwart in het westen de gangbare kleur is tijdens een begrafenis, dragen veel andere culturen juist wit tijdens de rouw.

Wit: Als wit je lievelingkleur is hecht je veel waarde aan een vredige omgeving. Je bent netjes en precies. Je kunt voor andere mensen wat afwezig en onemotioneel overkomen. Maar eigenlijk ben je gewoon erg sereen. Je houdt van de simpele dingen in het leven.

Feitje: Een bruid draagt van oorsprong wit als een teken van puurheid en onschuld. In ziekenhuizen dragen ze echter wit als een teken van hygiëne.

door Arancha