Fashion

10 bodytypes & jurkjes

Shoppen: hartstikke leuk hoor, maar passen blijft een vervelend onderdeel. Waarom? Omdat je een pashokje ingaat met 10 items en er vaak uitkomt met 1 item, want de rest staat/zit/past je niet. Iedereen heeft een ander bodytype en afhankelijk van hoe jouw lichaam eruit ziet, staat het ene kledingstuk leuker dan het andere. Wij helpen je een handje!

Wij omschrijven tien bodytypes en geven daarbij een passend jurkje. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Peer
Passend bij jouw lichaam is iets wat langs je billen valt. De thee-jurkjes van deze lente vallen over je billen, maar hebben een strakke taille, waardoor je jouw geweldige figuur niet kwijt raakt.

10 bodytypes

10 bodytypesMango tea dress, prijs € 43,32

Klein en compact
Lange jurkjes en veel franjes zorgen dat jij zwemt in stof. Terwijl mini, bodycon-achtige jurkjes een uitdaging zijn voor sommige vrouwen, heb jij hier het perfecte lichaam voor.

c&a modeshow

c&a modeshowBodycon dress, prijs € 23,99

Boyfriend style
Jouw lichaam is perfect om de retro-trend aan te jagen: items zonder taille. Maak gebruik van een jurk die blijf hangen op jouw lichaam.

10 bodytypes

10 bodytypesNude jurkje, prijs € 39,99

Voetbalbenen
Jouw benen zijn niet alleen krachtig, ze zijn ook erg sexy. Wees dus niet bang voor een kort broekje.  Een asymmetrische top die de aandacht naar jouw bovenlichaam brengt raden wij ook zeker aan.

10 bodytypes

10 bodytypesGedrapeerd jurkje, prijs € 59,99

Kort torso
Of je nou klein of groot bent, je torso kan altijd aan de kleine kant zijn. Draag dus geen taillejurkjes die jouw verhoudingen verkeerd laten overkomen. Een A-lijnjurkje zorgt dat je middel langer lijkt en het houdt het flirty.

10 bodytypes

10 bodytypes
A-lijn jurkje, prijs € 116,64

Goed geborst
Als je goed geborst bent, is het belangrijk om een ondersteunende bh te dragen. Wanneer je de goede basis eenmaal hebt is het belangrijk om een jurkje te dragen met dikke bandjes die je lingerie van dienst is.

10 bodytypes10 bodytypes
Zwart wikkeljurkje, prijs € 53.32

Zwemschouders
Jouw brede schouders zorgen dat een blazer jouw geweldig staat, maar het wordt steeds warmer dus het is tijd om je decolleté te showen. Een jurkje met peplum-rokje creëert een beetje wijdte in je heupen en dat zorgt voor een goede balans in proporties in je bovenlichaam.

10 bodytypes

10 bodytypesPeplum jurkje, prijs € 53,32

Korte benen
Een maxi dress met riempje dat iets hoger zit dan je natuurlijke middel zorgt ervoor dat je benen meteen langer lijken.

10 bodytypes

10 bodytypes
Maxi dress, prijs € 53,32

Appel
Voor degene die het meeste gewicht hebben in het midden van het lichaam, is het mooi om een loshangend topje te dragen. Als dat topje dan ook nog een grappig detail heeft, is dat helemaal leuk.

10 bodytypes

10 bodytypesPuffball dress, prijs € 39,99

Kleine borsten
Ruches geven je een beetje meer volume, vooral als met laagjes wordt gewerkt in de buurt van de borst. Hierdoor wordt het een super vrouwelijk jurkje.

10 bodytypes

10 bodytypes
Jurkje met ruches, prijs € 20,00

Wat is jouw bodytype?

Door Annick

Bron: refinery29