Lifestyle

Zo maak je een keuze!

Afwegen, twijfelen, onzekerheid. Dat is kort gezegd de hel die keuzes maken heet. En die maak je meer dan je denkt. Gelukkig ook onbewust! Zo ga je met bewuste keuzes om…

keuzesmaken

Je maakt de hele dag door keuzes. Wat je eet, wat je draagt, welke make-up je op doet, of je met de fiets of met de bus naar school gaat en of je je crush nou een sms-‘je stuurt of niet. Simpele keuzes, maar je moet bijvoorbeeld ook nog kiezen welke opleiding (en dus later je waarschijnlijke werkgebied) je wil doen. Echt makkelijk is het nooit. Er zijn ook meiden die al heel jong moeten kiezen of ze bij hun vader of bij hun moeder willen gaan wonen. Alles behalve makkelijk. Girlscene maakte een korte handleiding zodat je voortaan je keuzes iets makkelijker kunt maken.

keuzesmaken

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes
Doe het als Miranda uit Sex and the City die moet kiezen of ze verder wil met Steve nadat hij is vreemdgegaan. Ze maakt heel zakelijke, strenge lijsten met alle voor- en nadelen. Het lijstje dat het langst is, wint.

Kop of munt
Heel makkelijk, je spreekt af dat kop keuze één is en munt keuze twee. Vervolgens gooi je het muntje in de lucht en wacht je tot het neer komt. Maar, op het moment dat je gaat kijken wat het is, weet je waar je op hoopte! De keuze is dan toch door jezelf gemaakt.

keuzesmaken

Kies gewoon
Zonder na te denken zeg je dat je voor optie één gaat. Daarna wacht je rustig af. Geeft deze keuze je een fijner gevoel? Ben je er gerust op? Dan was het de juiste. Anders kun je nu nog switchen.

Don’t be scared
Anderen zullen sowieso een mening hebben over jouw beslissing. Maar daarom zijn zij jou niet. Jij bent waarschijnlijk degene die met de keuze moet leven en zij kunnen niets anders dan dat accepteren. Maken ze je toch weer aan het twijfelen? Bedenk je de reden waarom zij er zo tegen zijn. Waarschijnlijk uit eigenbelang of omdat ze er een risico in zien.

Vind jij het moeilijk om keuzes te maken?

Door Esmée