Lifestyle

Redactrice Esmée neemt afscheid

Redactie

10 maanden. 90 werkdagen. 450 artikelen. En het is voorbij. Ik kan het nog niet helemaal geloven. Maar ik ga afscheid nemen van mijn geliefde Girlscene. Stiekem pink ik voor de zoveelste keer een traantje weg. Want mijn hemel, wat heb ik het fijn gehad.

Dat het een droombaan is, lijkt mij heel duidelijk. Jullie zien iedere week onze Behind the Girlscene foto’s vol leuke uitstapjes en lol-momenten op de redactie. Maar het is ook keihard werken geweest. Iedere dag van iedere week hebben we maar één doel: zoveel mogelijk leuke artikelen tikken. Klagen? Never! In plaats daarvan wil ik duidelijk maken waarom ik zo’n fijne tijd bij Girlscene heb gehad.

afscheidesmee

Achter de Girlscene Apple! Zo zit ik meestal als ik met Marjolein overleg, die tegenover mij zit.

Door jullie
De bezoekers op Girlscene zijn echt geweldig. Iedere maand wordt de website nu door 1,2 miljoen meisjes bezocht. Niet normaal toch?! En ik mocht ze nog voorzien van (in mijn ogen) leuke artikelen ook! Op alles krijg je commentaar. De eerste maanden zat ik vaak met een brok in m’n keel achter de laptop, want de enige negatieve reactie tussen alle positieve reacties, grijpt je aan. Stom weet ik nu, want de echte Girlscene-girls rocken! Dank jullie wel.

afscheidesmee

Met Lein op de Jackie Bachelor List party in Club Air!

Door hoofdredactrice Marjolein
3 januari zat ik samen met Marjolein op Girlscene Headquarters. Allebei een nieuwe baan. Ik als redactrice (alleen tijdschriften gewend) en Marjolein als nieuwe hoofdredacteur. Ze moest Monique toch maar even mooi vervangen. En wat doet ze dat goed! Ik spreek niet alleen voor mezelf, maar ook namens Monique die net zo trots is op ons ‘Leintje’. Lein IS Girlscene en Girlscene is Lein. Ik heb reteveel van haar geleerd, ik ken niemand met zoveel geduld en niemand die zo weinig klaagt, zucht of boos is. Dankjewel lieve Lein!

afscheidesmee

Met Jet van Ze.nl en Marjolein lunchen

Het hele team
Girlscene deelt de redactie onder andere met Ze.nl, Fashionscene.nl en Mydress.nl. Een echt kippenhok. Maar wel een kippenhok zonder geroddel, zonder sneren naar elkaar en vooral met een heel hoge gunfactor. Ik hoor er vanaf morgen niet meer bij, maar ik dwing ze tot een wekelijkse lunch, want missen kan ik ze echt niet!

afscheidesmee

Met Marjolein bij de River Island modeshow

Highlights
Voor C&A naar Dusseldorf. De chocoladecroissantjes op de redactie. Voor een celeb naar LA. Met Rimmel naar Londen. De lunch met alle meiden met als favoriet gespreksonderwerp: mannen! Clayton interviewen op de Fashion Week. Slappe lach op de redactie. Stagiaires Myrre, Brenda en Evi: toppers! Front row zitten op de Fashion Week. De budgetweken. Het geluid van ‘de riverdance op het toetsenbord’ hoe Lein dat zo leuk noemt. Een filmpje opnemen met visagist Clayton Leslie en Marjolein. Het feestje van Cointreau met Dita von Teese. Alle pakketjes op de redactie. Het zweet op mijn bovenlip van het tikken. En de honderd dingen die ik nu vergeet…

afscheidesmee

Deze foto stuurde we naar Evelien in New York!

Waarom weg?
Ik ga Girlscene natuurlijk niet zomaar verlaten. Vanaf 31 oktober mag ik mezelf hoofdredactrice van Ilovefashionnews.com noemen. Doodeng, super spannend en ik sta op mijn pumps te springen van enthousiasme! Ik heb de eerste lijsten met ideeën, veranderingen en to-do’s al geschreven en ik ga er voor. Super spannend, want ik ga samenwerken met een heel nieuw team, een ander systeem en ook een heel andere doelgroep. Maar niet zonder uitgebreid afscheid te nemen met deze column, flink te gaan stappen met de meiden (vrijdag!) en heel wat tissues nat te maken met mijn tranen. Dank.jullie.wel!

afscheidesmee

Het liefst wil ik jullie ook trakteren op taartjes en cadeautjes, net als de redactie. Maar dat wordt een dure grap. Daarom kunnen jullie hieronder alles vragen en ik  zal alles beantwoorden (salaris uitgezonderd haha!). Het mag over Girlscene gaan of over mij; ik geef antwoord!

Heel veel liefs en ik sluit me bij jullie aan: als vaste lezeres. En jullie kunnen me natuurlijk altijd blijven volgen via Twitter.

Door Esmée

Must reads 👀