Lifestyle

Welk anticonceptiemiddel past het beste bij jou?

Heb jij een vriendje, happy in love en beleven jullie inmiddels ook al romantische avonturen onder de lakens? Dan ben je vast wel bekend met het awkward moment om het condoom tevoorschijn te toveren of te vragen of hij er een bij zich heeft. Want ongewenst zwanger worden, past natuurlijk niet in je agenda. Althans, nu nog niet! Vandaar de vele soorten anticonceptiemiddelen, misschien wel een stuk meer dan je denkt. En ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

De vraag is: welk anticonceptiemiddel past het best bij jou? Ben jij iemand die het liefst de pil gebruikt, vind jij het spiraaltje het prettigst of heb je het liefst seks met condoom? Het kan natuurlijk ook zijn dat jij juist minder bekende middelen gebruikt, zoals de anticonceptiepleister die je op je huid plakt. Of de prikpil dat door je dokter in je bovenarm wordt geplaatst en wel drie jaar lang werkt.

anticonceptie

Benieuwd welke anticonceptie het beste bij jou past? Doe de test op Sense.info en ontdek welk voorbehoedsmiddel het meest geschikt is voor jou.

Naar welk anticonceptie gaat jouw voorkeur uit?

Door Marjolein