Lifestyle

Vogue covers

Door de onofficieel bevestigde komst van de Nederlandse Vogue, zijn wij op de redactie eventjes helemaal in de ban van [Vogue]. Wij selecteerden de allerleukste Vogue Covers uit de geschiedenis.

Vogue werd in 1882 door de Amerikaan Arthur Baldwin Turnure gelanceerd in de Verenigde Staten als een wekelijks modeblaadje. Toen Arthur in 1909 overleed werd het overgenomen door de grote uitgeverij Conde Nast, zij maakten er niet alleen een maandblad van, ze brachten de Vogue ook naar de andere kant van de Oceaan, om te beginnen naar Groot-Brittannië in 1916.

De covers die wij geselecteerd hebben zijn allemaal afkomstig van de Britse Vogue

Vogue Covers

Covers van 1916-1960, gaaf hè al die tekeningen? Vanaf 1940 werden er af en toe ook foto’s gebruikt in plaats van tekeningen en vanaf 1960 had de foto het definitief van de tekening gewonnen.

Vogue Covers

Covers van 1960 tot 2010. Opvallend, Prinses Diana op de cover! Kate Middleton heeft (hoe graag Mrs. Wintour het ook wil) nog steeds niet op de cover van Vogue gestaan. Heeft de Queen liever niet.

Kun je geen genoeg krijgen van al deze mooie covers? Er is ook een prachtig salontafelboek van gemaakt. Misschien leuk voor op één van je decemberlijstjes?

Welke cover vinden jullie het mooist?

Lees ook: Nederlandse Vogue in de maak!

Door Annemerel