Lifestyle

Zijn jullie meer dan alleen vrienden?

Jij en je maatje zijn onafscheidelijk. Jullie zitten bij elkaar in de klas, gaan regelmatig samen naar de bioscoop en je ligt van zijn hilarische grappen altijd in een deuk! Ook met problemen kun je bij hem terecht. Maar zijn jullie eigenlijk wel alleen vrienden, of speelt er misschien meer?

vrienden

Begin jij steeds meer te twijfelen aan de kriebels in je buik die je krijgt als hij naar je kijkt? Je durft hem dit niet te vertellen, want jullie zijn toch ‘gewoon’ vrienden! Toch wil je er op één of andere manier achter zien te komen of hij jou ook meer ziet als dé vriendin dan alleen maar een vriendin. Wij geven jou tips hoe je kunt zien dat er misschien wel meer is tussen jullie dan alleen vriendschap.

vriend

Let op de kleine dingetjes
En bij kleine dingetjes moet je denken aan de manier waarop hij naar je kijkt, de knipoog die hij je stiekem geeft of de spontane knuffels midden op straat. Jullie brengen veel tijd met elkaar door, dus deze gebaren gaan je zeker opvallen!

Zijn liefjes
Vraag eens aan hem op wat voor een types hij valt en of hij op dit moment spannende romances beleeft. Misschien vertelt hij volgens jou wel al zijn geheimen, maar zou hij ook echt altijd alles uit zichzelf vertellen? Probeer tijdens het vragenvuurtje dit te achterhalen. Let dan ook op zijn houding: begint hij meteen te blozen en weet hij niet waar hij kijken moet of blijft hij een koele kikker.

vriend

Jaloezie
‘Peter, dat is toch zo’n lekkerding en hij kan ook nog eens goed zoenen!’ Probeer hem jaloers te maken. Bijvoorbeeld door het met hem over jouw zogenaamde ‘scharreltjes’ te hebben. Peter, Ruud, Mark… Ga zo maar door. Zijn blik zegt dan meer dan honderd woorden. Zal hij vervolgens in de verdediging schieten en vertellen wat voor een players Marc en Ruud zijn. En hij Peter een schuinsmarcheerder noemt omdat hij óók is vreemdgegaan bij zijn vorige vriendinnetje, dan weet je genoeg… Je kan na jouw verhaal nog altijd zeggen: ‘Nee hoor, grapje! Ik zit maar te dollen’. Dan hoeft hij zich geen zorgen te maken.

Flirt voorzichtig!
Geef hem complimentjes of pak af en toe zijn hand eens vast. Kijk hoe hij reageert als jij (voorzichtig) met hem flirt. Vraag hem mee op ‘date’. Onderneem samen nóg meer leuke uitstapjes! Hebben jullie nu echt dezelfde interesses of leek dat al die tijd alleen maar zo?  

vrienden

Dress to impress
Je hoeft nu niet gelijk een latex pakje aan te trekken, maar er voor hem een beetje sexy uitzien mag best! Komt hij vanavond langs, zorg dan dat je er oogverblindend uitziet. Hopelijk merkt hij je nieuwe look op!

vrienden

Maar, het is ook weer niet de bedoeling dat je na twee maanden nog geen stap vooruit bent gekomen en jij stapel gek op hem wordt, zonder dat hij het weet. Zeg het hem dan eerlijk. Al is dit geen makkelijke klus. Stel dat hij nu niet dezelfde gevoelens voor jou heeft als jij voor hem, wees dan geen bitch of ga niet hem volkomen negeren! Geef jouw maatje niet zomaar op! Probeer de gevoelens die je voor hem hebt te negeren. Hopelijk zullen ze naar een tijdje een stuk minder worden en uiteindelijk verdwijnen. En hé, jouw prins op het witte paard loopt echt nog wel ergens op deze aardbol rond!

Ben jij weleens stiekem verliefd geweest op een goede vriend van jou?

Bron beeld: weheartit

Door Evi