Lifestyle

Val op met Twitter!

Over de hele wereld wordt er heel wat af getwitterd! Van celebs, tot die leuke jongen in de trein: elke dag kun je door Twitter op de hoogte worden gehouden over de laatste nieuwtjes van alles en iedereen! Kortom, dit sociale netwerk is helemaal hot!

twitter

Je bent al te laat van huis weggegaan voor de wiskunde les, maar onderweg zie je ineens Brad Pitt de hoek om komen! OMG, is hij in Nederland? Ook al heb je er eigenlijk geen tijd voor en fiets je je suf, toch maar even stoppen om dit grote nieuws te tweeten! Voor velen is Twitter zelfs een kleine verslaving geworden.

Twitteren met je vriendinnen doe je altijd al. Maar wil je nu een echte expert worden op twittergebied, bovenaan staan in the favorite follow list of misschien wel een retweet (RT) krijgen van Anna Wintour of Paris Hilton? Om dit te bereiken hebben wij een aantal handige tips voor jou:

twitter

# Elke dag een Tweet
Probeer elke dag sowieso één keer te tweeten! Zo blijf je in the picture. Maar let er wel op dat je niet elk wissewasje post. Heb je nu geen smartphone, dan wordt elke dag een originele tweet plaatsen natuurlijk een stukje lastiger… Maar gelukkig kan het ook via internet op je laptop/computer!

twitter

# Negeer!
Denk jij één van de eersten te zijn met dat speciale nieuwtje, maar krijg je op deze tweet veel boze en/of beledigende reacties? Voel je dan niet persoonlijk aangevallen en negeer deze ‘haters’! Probeer je niks aan te trekken van zulke reacties. Wel kun je een professioneel berichtje terug sturen. Be the bigger person! Dissen in het openbaar is zó niet cool!

twitter

# Blok saaie twitteraars
‘Het regent.’ ‘Ik ga nu lekker slapen.’ Je hebt twitteraars die alleen maar saaie berichtjes posten waar jij niks aan hebt! Jammer voor die personen, maar unfollow ze! Door deze tweets zit jouw timeline binnen de kortste keren bomvol met saaie tweets.

twitter

# Tweet persoonlijk
Vaak twitteren celebs hun berichtjes zelf om iets te promoten. Bijvoorbeeld een nieuw album dat ze uit hebben gebracht of een merk waar ze kleding van dragen. Maar de meeste fanatieke twitteraars vinden het veel leuker om persoonlijke tweets te lezen en leuke twitpics te bekijken!

twitter

# Weet wat je tweet
Denk na over wat je tweet. Je kunt een tweet altijd verwijderen, maar onthoud wel dat deze altijd ergens op internet zal blijven staan. Mensen kunnen screenshots maken en Google pakt het ook op!   

Ben je nog niet zo bekend met Twitter en wil je even oefenen? Mention @Girlscene en tweet iets leuks!

Ben jij een fanatieke twitteraar?

Bron beeld: weheartit

Door Evi