Lifestyle

Soms verlangen we terug naar de dag dat…

Soms heb je van die momenten dat alles even tegen zit, dat je allerlei dingetjes tegelijk moet doen en er later achterkomt dat je nóg de helft bent vergeten… Waren we nog maar klein, dan hoefden we nergens rekening mee te houden en hadden we al deze ‘volwassen’ issues niet.

Soms, heel soms verlangen we terug naar de dag dat…

… We naar bed gebracht werden door onze ouders, ze ons voorlazen, ons instopten zodat we het niet koud kregen en… alle spoken uit onze kamers verjaagden.

kind

… We ’s ochtends beneden kwamen en ons boterhammetje met hagelslag en een beker melk al klaarstond. Ook stond het broodtrommeltje al te wachten om mee naar school te nemen. Wat scheelde dat toch tijd!

… Ons haar geborsteld werd door onze moeder terwijl wij televisie keken. Met een glaasje joki zaten we glunderend te kijken naar de avonturen die Pippi beleefde. En ondertussen werd er door onze haartjes gekroeld en werd het knoopvrij gemaakt. Je zag er altijd leuk uit en had nooit last van een bad hair day.

kind

… We met z’n allen in één huis woonden. Je ouders, broertjes, zusjes allemaal onder één dak. Wat was dat een gezellige tijd. Soms brak de hel los of was het echt chaotisch, maar er was altijd wel iemand waar je je ei bij kwijt kon. Of alle spelletjes die we samen speelden en dat er altijd wel iemand was die niet tegen zijn of haar verlies kon. 

… We alles geloofden wat er op televisie gebeurde. Tovenaars konden echt toveren, beren konden praten en smurfen leefden echt in paddenstoelen in het bos. Alles kon in ons fantasiewereldje.

kind

… We dagen van te voren aftelden naar onze verjaardag en er zelfs een speciale kalender voor hadden gemaakt. Ook maakten we een verlanglijstje en bakten we de avond ervoor lekkere traktaties om in de klas uit te kunnen delen. Ook kon je bijna niet slapen en was je op de grote dag al om 6.30 uur beneden om te kijken hoe mooi je ouders het versierd hadden. Wat was dat altijd een spannende dag.

… We nog geen verantwoordelijkheden hadden. Geen huiswerk dat gedaan moest worden, geen bijbaantjes waar we met tegenzin naar toe moesten en geen klok die we in de gaten moesten houden om ’s ochtends op tijd bij de bus te zijn.

kind

… We in ons prinsessenjurkje naar school konden gaan. Dat was toch superleuk! Zo’n mooi roze jurkje en kleine roze muiltjes aan. En bij een prinsessen schooldag kon de rode lippenstift van mama niet ontbreken!

… We niet keihard tegen de wind in hoefden te fietsen, maar we hadden een vader of moeder die ons duwde. Zij kwamen dan buiten adem en bezweet op het schoolplein aan, terwijl jij helemaal niets van dit zware fietstochtje gemerkt had.

kind

… We met iedereen vriendjes en vriendinnetjes waren. De ene dag was Eline je beste vriendinnetje en de andere dag vond je haar stom en vroeg je aan Mees of hij wilde spelen. Het maakte allemaal niet uit, je hoefde toch met niemand rekening te houden.

… We helemaal gelukkig werden van 1 cent, 2 centjes en 5 centjes. We keken niet naar de waarde van deze muntjes, maar naar de hoeveelheid. Een heel spaarpotje vol centjes wauw! Dan was je toch echt rijk?!

kind

Verlang jij nog wel eens terug naar momenten van vroeger?

Bron beeld: weheartit

Door Evi