Lifestyle

Laat je dromen uitkomen

Dromen, die heeft iedereen. Ze uit laten komen doet en/of kan niet iedereen. Maar hoe happy voel je je als jouw droom werkelijkheid wordt?… Inderdaad, very happy! Wacht er dan ook niet langer mee, maak een start, ook al is het maar een klein beginnetje, om jouw droom uit te laten komen.

Want hoewel we onze droom willen bereiken op eigen kracht, kan een beetje hulp nooit kwaad. Het zal je juist helpen om het een stukje makkelijker te maken. Daarom helpen wij je graag een handje op weg en geven we tips hoe jij je dromen kunt laten uitkomen!

droom

Schrijf!
In je hoofd kun je wel steeds fantaseren over wat voor een goede tv-presentatrice jij later bent of hoeveel kindjes je met jouw goede doel helpt. Maar deze dromen zullen zo nooit het daglicht zien. Dus: schrijf het op! Pak pen en papier, desnoods schrijf je het op je slaapkamermuur (wall of inspiration). Het maakt niet uit hoe je je dromen opschrijft, áls je ze maar opschrijft. Zo ben je al een heel klein stapje dichterbij jouw droom.

dromen

Geef nooit op
Soms heb je dromen waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt. Dit omdat ze een beetje gênant zijn of omdat anderen denken dat je ze toch nooit waar kunt maken. Geef nooit bij de eerste de beste tegenslag op. Als jouw vrienden zeggen dat het je niet gaat lukken is dit juist een extra motivatie om jouw ideeën door te zetten. Als je jouw doel bereikt hebt, zul je extra trots zijn op jezelf. Jij hebt jouw doel bereikt en dat zal niemand ooit nog van je kunnen afpakken.

dromen

Stapje voor stapje
Als je binnen een week nog geen resultaten ziet, denk dan niet meteen dat jouw droom nooit werkelijkheid wordt. Rome wasn’t built in a day. Jouw droom waarmaken doe je niet zomaar even. Je bent er maanden, misschien zelfs jaren mee bezig! Begin daarom met het uitzoeken van alle kleine dingetjes die er bij komen kijken. Zie het als een appeltaart, snoep er steeds maar een paar kruimeltjes tegelijk van af. Het proces van het waarmaken is juist zo leerzaam en waardevol!

droom

Role model
Zoek jouw role model! Dit is iemand waar je tegenop kijkt. Misschien omdat hij of zij zo sociaal is, zo’n goede zakenvrouw of juist heel zelfstandig is. Kies iemand die je kan helpen een stapje dichterbij jouw doel te komen. Iemand waar je altijd bij terecht kan met vragen en die een grote kennissenkring heeft in het wereldje waar jij je straks ook in wilt begeven. Via via is meestal de beste weg om ergens binnen te komen! Jij kent hen, zij kennen jou en dat scheelt al een hele hoop.

dromen

Paps wijze woorden
Weet je nog die keer dat jij jezelf in de nesten gewerkt had en je vader je eruit wist te redden? Van wie wij meiden veel wijze lessen hebben geleerd zijn onze vaders. Denk daarom aan de raad die zij jou ooit gegeven hebben. Luister ook altijd goed naar hun adviezen en hun mening over jouw ideeën. Zij kunnen je vast en zeker verder helpen en sturen je de goede richting op. Vaders zijn tenslotte ook al ouder en hebben daarom een stuk meer levenservaring.

droom

Volg je eigen pad
Je moet oppassen dat je niet verstrikt raakt in de dromen van anderen. Jij moet jouw eigen pad bewandelen. Ga je dus ook niet vergelijken met anderen. Misschien is hij wel beter in Engels dan dat jij bent, maar jij hebt jouw eigen talenten. Vergeet dat niet! Follow your heart… Want, als je iets echt heel graag wilt, zal het je lukken ook! Ook al moet het met een omweg.

droom

Dromen zullen nooit uitkomen als je er niks voor doet. De klokt tikt alsmaar door. Dus hoe langer je wacht, hoe minder tijd er is om jouw droom werkelijkheid te laten worden. Waar wacht je nog op! Kom in actie!      

Welke dromen wil jij waarmaken?

Bron beeld: weheartit

Door Evi