Lifestyle

Wat als je vriendinnen elkaar niet mogen?

Als je ouder wordt krijg je vaak verschillende vriendinnengroepjes. Het is altijd even afwachten of deze meiden elkaar wel liggen. Want op jouw big party nodig je natuurlijk wel al je vriendinnetjes uit. Je probeert op zo’n feestje iedereen evenveel aandacht te geven en het iedereen naar zijn zin te maken…

… Dit lukt niet altijd, want wat moet je doen als jouw vriendinnen elkaar niet mogen of ruziën over wie er nu een betere vriendin van jou is? Je hoeft nu niet meteen te denken aan de meiden in Mean Girls, maar liggen jouw vriendinnen elkaar niet of zijn het twee jaloerse krengen? Girlscene geeft je raad hoe je met deze girl fight om moet gaan of hoe je deze zelfs kunt stoppen.

ruzie

Luister naar beide kanten van het verhaal
Het is best lastig, maar probeer geen kant te kiezen. Het is belangrijk dat je beide kanten van het verhaal hoort en dat alle twee je vriendinnen vertellen waarom ze de ander niet mogen. Soms is het belangrijk om jouw mening voor je te houden en alleen maar te luisteren. Anders wordt er al snel gedacht dat je de kant van de ander kiest en dat is niet jouw bedoeling. Je wilt tenslotte met beide meiden te vriend blijven en ervoor zorgen dat zij in de toekomst misschien ook weer door één deur kunnen gaan.

Maak het niet erger dan het is
Vertel je vriendin niet hoe de ander over haar denkt. Ook al bedoel je het goed, het is beter als je dit voor je houdt. Anders maak je het misschien nog erger dan dat het is. Als je vriendin vraagt wat de ander over haar gezegd heeft, hoef je geen details te noemen, maar je kunt het verhaal wel een beetje verdraaien. ‘Ze zegt altijd dat jij er zo leuk uitziet!’ Een leugentje om bestwil mag af en toe best.

foto

Dezelfde interesses
Ga op zoek naar dingetjes die ze beiden leuk vinden. Dezelfde films, muziek of misschien vinden ze beiden fotograferen helemaal geweldig. Ga met de meiden een gesprek over dit onderwerp aan, zo ontstaat er hopelijk vanzelf wel een gesprekje. Dit is misschien wel een goed bruggetje om jouw vriendinnen erachter te laten komen dat beide girls eigenlijk best oké zijn!

Jouw gevoelens
Ga met je vriendinnen om de tafel en vertel ze eerlijk hoe jij erover denkt en hoe jij je voelt. Zeg ze dat jij de situatie erg lastig vindt. Jullie zijn al bijna ‘volwassen’ vrouwen, dan is zo’n ruzie toch een beetje kinderachtig? Vraag of ze er beiden aan willen werken. Of dat ze in ieder geval normaal tegen elkaar willen doen in jouw bijzijn. Jij wilt tenslotte je feestje door hen niet laten verpesten.

ruzie

Deal with it!
Soms is het zo dat het echt niet anders kan. Dat jouw vriendinnen elkaar echt niet liggen en dat dit ook nooit goed zal komen. Dan kun je er alles aan proberen te doen, maar jij zult dan de enige zijn die er ’s nachts wakker van ligt. Deal with it! Laat je vriendinnen maar lekker met elkaar ruziën. Probeer het te negeren, hoe moeilijk het ook is. Jij hebt wel wat beters te doen dan steeds de mediator te moeten spelen!

Heb jij vriendinnen die elkaar niet mogen? Zo ja, hoe ga jij hiermee om?

Bron beeld: weheartit

Door Evi