Lifestyle

Wees optimistisch!

Redactie

Buiten is het koud, je moet nog zoveel doen voor school en als je wakker wordt kom je erachter dat je eigenlijk al in de les had moeten zitten! Gisteravond heb je weer eens je wekker vergeten te zetten. Soms wil het allemaal even niet meezitten. Maar, er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Cheesy, but true!

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar blijf zulke dagen optimistisch! Om deze rotdagen door te komen hebben wij een aantal positieve ‘zegjes’ voor jullie

optimistisch

– Vergeet het verleden, kijk naar de toekomst. Heb je een minder leuke tijd achter de rug, probeer deze dan te vergeten. Na regen komt zonneschijn!

– Als jij vriendelijk en behulpzaam bent tegen iedereen die je deze dag tegenkomt, zullen zij dat ook tegen jou zijn. Zo is jouw dag al een stuk leuker.

– …Maar, probeer ook niet teveel op je toekomstplannen te focussen. Je leeft tenslotte vandaag!

optimistisch

– Van je eigen fouten leer je juist het meest. Denk niet meteen dat je stom bent, iedereen maakt fouten en dat is helemaal niet erg. Als je je eigen fouten kan vergeven, ben je een stuk gelukkiger.

– Ga altijd van het beste uit. Het glas is niet half leeg, maar half vol!

– Neem alles met een korreltje zout. Vat niet alles té persoonlijk op, anders wordt alles een stuk lastiger!

optimistisch

– Maak een ‘inspirerend’ boekje met lijstjes, foto’s en mooie quotes die jou inspireren. Als het even tegen zit, haal deze dan tevoorschijn.

– Wordt ’s ochtends niet gewekt door een vreselijk luid gejengel, kies voor een ‘zen’ muziekje. Je dag begint gelijk een stuk prettiger.

– Eén van de belangrijkste dingen is dat je altijd in jezelf blijft geloven. Jij komt er wel!

optimistisch

– Zet jouw dromen op papier. Heb je een moeilijk toets of heb je even ging zin om weer de boeken in te duiken, denk aan datgene waarvoor je het allemaal doet. Je wilt toch later ook jouw dromen waarmaken?!

– Houd een dagboek bij. Niet alleen voor de minder leuke dingen, maar ook voor de leuke dingen.

– Help je buurvrouw of oma met haar boodschappen, dat zal ze erg op prijs stellen. En jij zult je hierdoor een stuk happier voelen.

optimistisch

– Zeg nooit: ‘Ik kan dit niet.’ Voordat je het überhaupt geprobeerd hebt. Of wat je vast wel eens van je ouders gehoord hebt: Waar een wil is is een weg!

– Kan jouw vriendin veel beter leren dan jij en heeft je zus al heel wat bekers in de wacht gesleept met haar danskunsten. Nou en! Ieder heeft zo zijn talenten, ook jij!

– Als je de krant (af en toe) leest, lees dan niet alleen maar het slechte nieuws. Daar word je niet vrolijker van…

optimistisch

– Wees open minded. Niet alleen jouw ideeën zijn goed, anderen kunnen een nog veel beter idee hebben! Kijk ook naar nieuwe plannen en situaties. Reageer positief en creatief op alles wat op je afkomt.

– Alles gebeurt met een reden, blijf jezelf en laat het op je afkomen dan komt alles goed!

– Ga niet in een hoekje zitten piekeren over je probleempjes, zoek juist naar oplossingen!

optimisch

– Vergeet niet gezond te eten! Je bent niet alleen een stuk fitter maar je zit zo ook veel lekkerder in je vel dan wanneer als je junk food eet.

– Alles en iedereen verandert met de tijd mee, accepteer dat ook. Hoe moeilijk dat soms ook is…

Heb jij nog optimistische ‘zegjes’?

Door Evi

Must reads 👀