Lifestyle

Moeders goede raad

Nu we hard op weg zijn om zelfstandig en ‘volwassen’ te worden, hebben we onze moeders niet meer nodig om ons handje vast te houden. Ook staan we nu zelf voor veel meer keuzes dan toen we nog kleine meisjes waren. Af en toe is dit nog best lastig.

Want moeders zeggen altijd de waarheid, ook al wil je die soms liever niet horen, moeders staan 24/7 voor je klaar en hebben altijd het beste met jou voor. Girlscene heeft goede raad van verschillende moeders op een rijtje gezet!

moeder

Kies!
‘Kies een studie die je leuk vindt!’ Ga een opleiding niet volgen omdat je vriendinnetjes deze ook doen of omdat je denkt dat je zo later veel geld kan verdienen. Want vroeg of laat kom je er toch wel achter dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt en er ongelukkig van wordt.

Do of don’t
‘Zo ga je de deur niet uit!’ Jij hebt vanavond een feestje en wil dat nieuwe truitje aan. Hij is misschien iets aan de blote kant, maar jij vind het wel kunnen. Je vriendinnen zeiden tenslotte ook dat ze jouw nieuwe aankoop leuk vonden. Maar zij zullen misschien niet altijd even eerlijk hierover zijn, je moeder wel. Als zij zegt dat het truitje niet kan, kan hij ook echt niet. Wees blij dat ze het zegt, want je wilt toch niet het gespreksonderwerp van de avond zijn?

moeder

Toekomst
‘Voor mij hoef je het niet te doen.’ Huiswerk en tentamens… We hebben er niet altijd zin in. En we stellen het nog wel eens uit om opdrachten te maken of om dat dikke biologieboek door te nemen. Je moeder zal je echt niet gaan pushen of smeken omdat zij vindt dat je het wel moet doen. Want het gaat om jouw toekomst! Als je slim bent doe je het dus wel. Jij wilt later toch de baan krijgen waar je van droomt?   

Moeders uitdrukking
‘Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast.’ Kennen jullie deze uitdrukking? Dit is echt iets wat moeders kunnen zeggen. Ze vraagt je bijvoorbeeld een klusje te doen waar jij eigenlijk geen zin in hebt. Jij antwoordt: ‘Dat kan ik niet hoor mam!’ Maar, zoals er ook met de uitdrukking bedoeld wordt, probeer het eerst voordat je al zegt het niet te kunnen. En eigenlijk kun je best wel eens wat voor je moeder doen. Ze doet toch ook veel voor jou?

moeder

Het komt goed!
‘Kop op, jij komt er wel.’ Alles zit tegen. Je fietst al een half uur door de stromende regen en eenmaal op school, krijg je ook nog eens een 2,6 terug voor dat ‘makkelijke’ tentamen. Je dacht nog dat je het zo goed gemaakt zou hebben! Zodra je thuiskomt, springen de tranen in je ogen. Je moeder zal altijd degene zijn die je troost en opvrolijkt. Alles gebeurt om een reden. En als je echt iets wilt dan kom je er wel!

Jouw droomman? Of toch niet…
‘Hij is een leuke en lieve jongen, maar niet degene waarmee jij oud wordt.’ Misschien ben je helemaal in de wolken en wil je iedereen laten weten dat hij jouw vriendje is, maar je moeder zal meteen aanvoelen of hij jouw type is. Zij kijkt natuurlijk met andere ogen naar hem en kent jou door en door.

moeder

Pancake plamuur
‘Schoonheid zit van binnen.’ Als je het bed uitstapt en in de spiegel kijkt zie je ineens die enorme puist op je voorhoofd! Jij smeert je suf met verschillende crèmepjes en camoufleerstiften om hem zo goed mogelijk te verbergen. Als je naar beneden loopt en je moeder je aankijkt, valt ze bijna van haar stoel. Je ziet eruit als een wandelende make-up doos! Ze zal dit ook eerlijk zeggen. Want dat piepkleine pukkeltje valt nu alleen maar meer op!   

Moeders bedoelen alles goed, maar soms kunnen ze best zeuren! Eerder schreven wel al over de leuke- en minder leuke kanten van moederlief.   

moeder

Welke goede raad geeft jouw moeder je altijd?

Bron beeld: weheartit

Door Evi