Lifestyle

3FM Serious Request

Een plaatje bij 3FM aanvragen voor geld. Normaal gesproken een beetje raar, maar de week voor Kerst is het sinds 2004 al heel normaal in Nederland. Dit omdat deze week in het teken staat van 3FM Serious Request!

Drie dj’s, het Glazen Huis en geen eten
Dit jaar was alweer de achtste keer dat radio dj’s van 3FM zich (vrijwillig) zes dagen op lieten sluiten in het Glazen Huis. Dag en nacht maakten ze radio en kregen alleen maar onsmakelijke sapjes, in plaats van een lekker dinertje. Dj’s Gerard, Timur en Coen waren dit keer de moedige mannen. Ze hadden het zwaar, maar alle lieve mensen die ze aanmoedigden en het geld dat er dagelijks binnenkwam voor het goede doel, gaf hen goede moed. Iedereen kon voor een prijsje plaatjes aanvragen. Zowel bij het Glazen Huis zelf als via het mobieltje, de televisie of via het internet. Ook werden er door het hele land acties opgezet voor dit goede doel.

3fm

Help een moeder, red een gezin
Samen met het Rode Kruis zet 3FM zich in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. Dit jaar stond 3FM Serious Request in het teken van moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties zoals seksueel geweld. Want in meer dan vijfentwintig landen ter wereld moeten moeders dagelijks vluchten zonder geld of eten. Dit kunnen we in ons veilige landje bijna niet voorstellen dat zoiets kan gebeuren. Daarom is het goed dat we hier stil bij staan. Want deze moeders kunnen onze hulp en steun erg goed gebruiken.

3fm

Girlscene was erbij
Ook Girlscene is vorige week een kijkje gaan nemen in Leiden, waar dit jaar het Glazen Huis stond. Wat een bijzondere happening was dat! Vanaf het station naar het huis lag een rode loper en was jong en oud met collectebussen van 3FM Serious Request aan het collecteren. Er stonden honderden mensen te genieten van muziek, de artiesten die langs kwamen en van de drie heren die het elke dag weer voor elkaar kregen vrolijk en opgewekt plaatjes te draaien. Van truien en kerstmutsen tot warme chocolademelk en erwtensoep, van alles werd er verkocht voor het goede doel.

3fm

Super bedrag
Op kerstavond was het zover, Gerard, Timur en Coen mochten het Glazen Huis uit. Ze werden ontvangen door een groot applaus én een lekker appeltje. Maar wat nog veel spannender was: de uitslag van het opgehaalde geldbedrag voor de moeders werd bekendgemaakt! Maar liefst 8.621.004 miljoen is er dit keer opgehaald, wat een super bedrag! Hopelijk kunnen we hier veel moeders mee helpen, want zij verdienen een beter leven.

3fm

Volgend jaar
Dit jaar heeft Girlscene een klein bedrag gedoneerd, maar volgend jaar willen we dat samen doen met jullie! Heb jij nog een mooie, gekke, originele actie waarmee we samen veel geld op kunnen halen voor 3FM Serious Request? Vertel het ons, want misschien gaan we jouw actie volgend jaar uitvoeren!

Door Evi