Lifestyle

Pre-holiday lijstje

Hoewel we nog een héleboel toetsen, verslagen en vroeg-opstaan dagen voor de boeg hebben, zijn velen alweer druk bezig met het plannen van hun zomervakantie. Vanaf een jaartje of zestien gaan veel meiden met een stel vriendinnen op reis. Misschien ga jij dit jaar ook wel voor het eerst of hebben jullie vorig jaar zo’n geweldige tijd gehad dat jullie het dit jaar weer eens dunnetjes over willen doen.

Zonnen op Spaanse stranden, een reisje naar het Portugese Albufeira of wordt het misschien toch kamperen op het iets koude, maar o zo gezellige Terschelling? De vakantiebestemming kiezen is meestal al een hele klus, maar ook met andere dingetjes moeten jij en je vriendinnen rekening houden…

vakantie

Om misverstanden te voorkomen, hebben wij voor jullie alvast een pre-holiday lijst gemaakt. Misschien hoeven jullie deze puntjes nu nog niet allemaal in de groep te gooien, (het jaar is tenslotte net begonnen!) maar je kan er wel al een beetje over na gaan denken. Beter vroeg dan laat!

Waar gaan we heen?
Het is heel belangrijk dat jullie het allemaal eens zijn met de bestemming. Je zit wel een week of langer op elkaars lip, dus iedereen moet zich dan wel op haar gemak voelen. Kiezen jullie voor een vliegvakantie, gaan jullie met de bus of kiezen jullie voor een camping in Nederland?

vakantie

Vervoer
Het is zover, jullie gaan vanmiddag met het vliegtuig naar Mallorca! Maar, hoe komen jullie eigenlijk bij het vliegveld? Dit is ook een puntje wat van te voren afgesproken moet worden. Want je kunt moeilijk op de dag van vertrek aan je vader vragen of hij jullie om 5 uur ’s ochtends weg wilt brengen… Vraag het je ouders op tijd, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Is dit geen optie, neem dan bijvoorbeeld de trein naar het vliegveld. Voorkom dit wie-brengt-ons-weg stressmomentje!

Budget
Jullie moeten het niet alleen met de bestemming eens zijn, ook iedereen moet de reis kunnen betalen! Hotels of andere vakantieoorden zijn best prijzig, dus ga op zoek naar leuke aanbiedingen. Overleg wat iedereen voor de reis wilt uitgeven. Niet dat jij straks super enthousiast bent over het vier sterren hotel dat jij hebt uitgekozen, terwijl je vriendinnen het geld er niet voor hebben…

koffer

Wie neemt wat mee?
Jullie herkennen vast wel het ‘wat moet ik meenemen?’ dilemma. En eenmaal op plaats van bestemming gebruik je de helft niet en blijven minstens vijf hemdjes en shorts opgevouwen (of eerder, opgepropt) in je koffer liggen. Oké, kleding hoef je niet per se te gaan delen met je vriendinnen, maar je kunt bijvoorbeeld wel afspreken wie er shampoo, tandpasta of theedoeken meeneemt. Of die onmisbare pot pindakaas. Dit scheelt weer ruimte in koffers en jullie hebben niet acht shampoos en acht tubes tandpasta in de badkamer staan.

Pot
Het is slim om samen een potje te maken. Iedereen stopt hier een bepaald bedrag in. Jullie betalen daar de boodschappen en andere gezamenlijke dingen van. Vaak is het niet handig om hier de dinertjes en het drank van te betalen. Dit omdat niet iedereen hetzelfde eet en drinkt. Dus meestal kan dit beter ieder voor zich betalen. Anders ontstaan er misschien onnodige situaties! Want jij wilt vast niet dat jouw vakantiegeld op gaat aan de cocktails van jouw vriendin.

vakantie

Samen uit, samen thuis
Als jullie gaan stappen, laat dan never nooit iemand alleen terug naar de hotelkamer gaan. Ook al zegt jouw vriendin dat het niet erg is, er zal maar iets gebeuren! Als nog niet iedereen terug wilt, spreek dan af om met een groepje te gaan. Zodat de andere meiden nog even door kunnen feesten en later samen terug kunnen komen.

Wat gaan we doen?
Misschien gaan jullie tijdens de vakantie alleen maar stappen en zonnen op het strand, maar het is ook leuk om een paar dagen een activiteit te doen. Ga op jeepsafari, huur een scooter of bezoek een hippiemarktje in de buurt. Spreek (grotendeels) van te voren af wie wat wilt. Zo kun je al een beetje kijken wat er bij jullie in de buurt te doen is en weet iedereen waar zij aan toe is.

vakantie

Ga jij deze zomer met vriendinnen op vakantie? Zo ja, waar naartoe?

Bron beeld: weheartit

Door Evi