Lifestyle

Bye, doeg, kus! – Liefs, stagiaire Evi

Hier zit ik dan: voor de laatste keer als een echte tiepmiep achter het bureau bij Girlscene, mijn afscheidsartikel te tikken. Best gek, als ik mij bedenk dat dit mijn laatste uurtjes bij Girlscene zijn… Time flies when you’re having fun. En dat waren deze vijf maanden stage bij Girlscene zeker!

Als de dag van gisteren zie ik me nog voor mijn kledingkast staan -waar inmiddels meer op de grond lag dan er in- om iets leuks uit te zoeken voor mijn gesprek bij Girlscene. Hebben we in Nederland de hele zomer zo’n beetje nul zon-, zee- en stranduurtjes gehad, moest het net uitgerekend op deze dag 31°C zijn! Daar ging mijn laarsjes, spijkerbroek en blousejes idee… In een zomers jurkje en op slippertjes liep ik (zeker een half uur te vroeg) met kriebels in mijn buik richting de Keizersgracht 424! Zenuwachtig? Ja, dat was ik, want ik wist natuurlijk niet of het wel ging klikken tussen de meiden van Girlscene en mij. Eenmaal aangekomen op de redactie viel alle spanning meteen van me af. Ik kreeg een warm welkom van Marjolein en Esmée en we hadden een erg leuk gesprek.

doei

doei

Een week later kon ik al mijn vriendinnen vertellen dat IK vanaf oktober stage mocht lopen bij Girlscene! Aaah (!) hoe leuk, maar tegelijkertijd super spannend! Voor mij betekende het niet alleen dat vijf maanden lang mijn artikelen op Girlscene werden geplaatst, ook moest ik verhuizen naar de grote stad. Dit is mij erg goed bevallen. Dus als jij nog aan het twijfelen bent of je op kamers wilt, zeg ik zeker ‘doen’!

doei

Na mijn eerste stagedag kwam ik helemaal trots en opgewekt thuis in mijn nieuwe huisje. Ik had die dag gekletst met Sylvia Geersen en stond zelfs met haar op de foto! Zij was in Amsterdam om haar nieuwe schoenencollectie Sylvia’s Secrets te showen en ik mocht daar gewoon tijdens mijn eerste Girlscene uurtjes bij zijn. Wauw! Maar niet alleen deze avond kwam ik glunderend thuis. Als ik terug denk heb ik bijna elke week wel iets bijzonders meegemaakt. Te veel om op te noemen, maar bij deze een paar hoogtepunten:

doei

doei

Samen met Brenda en Annemerel heb ik boybands als One Direction en Hot Chelle Rae mogen interviewen, met Fashionscene stagiaire Daphne en Janneke van Ze.nl werden we met de taxi naar Düsseldorf(!) gebracht waar we de modeshow van C&A (de Spring/Summer ‘12 collectie) mochten bijwonen. En dan heb ik het nog niet eens over de Modefabriek en Amsterdam Fashion Week! Halverwege oktober kwam bij mij én bij Lenny van Fashionscene de graffitikunstenares in onsc naar boven tijdens het New Yorker Event, waar ik zelfs een cadeau won! Die middag hebben we ook voor het eerst in een Amsterdamse fietstaxi gezeten, wat een tocht was dat! Verder mocht ik aanwezig zijn bij de finale van HNTM, op het Nelly High Heels Event heb ik een paar mooie hakken mogen uitzoeken en ben ik samen met Marjolein, inclusief film crew, op pad geweest (waar ook nog een survivaltocht door Amsterdam aan vooraf ging) door de stad. Ook het event van Lily’s Cupcakes was zalig, daar werden we verwend met de heerlijkste cupcakes, macarons en theesmaakjes.

doei

doei

Over zoetigheid gesproken, zo ongeveer elke week was het smullen op de redactie! De ene keer had Annemerel heerlijke zelfgebakken cupcakes meegenomen of kwam Marjolein binnen met cappuccino’s van het bakkertje om de hoek en de andere keer verwennen pr-bureaus ons met lekkers en goodies. Op vrijdag was het regelmatig B&B tijd, mmm! Ook kregen we dagelijks post om van te snoepen. Maar dit hebben jullie vast wel allemaal meegekregen in onze Behind the Girlscenes!

doei

doei

doei

Ik wil jullie nog zoveel meer leuke verhalen vertellen die ik bij Girlscene heb meegemaakt, maar dan ben ik morgen nog bezig!

Dat ik met zoveel plezier terug mag kijken op mijn stage had ik van te voren nooit durven dromen. Tijdens de lunch en kantoorborrels met de Girlscene-, Fashionscene- en Ze-redactie heb ik heel wat af gelachen. Bij de meiden kon ik met alles terecht, van sweet stories tot boy issues en kledingcrisis! Ik ga deze toppers absoluut missen en zal ook zeker nog eens op de koffie komen als ik in de buurt ben.

doeilein

Jullie wil ik vooral bedanken voor alle leuke reacties, tips en eerlijke meningen. Ook van jou als Girlscene-lezeres heb ik een hele hoop opgestoken! Dank jullie wel!!   

Ik heb de afgelopen vijf maanden zoveel geleerd en onwijs veel leuke dingen mogen meemaken. Een super ervaring die niemand mij meer kan afnemen!

Liefs,

Evi