Lifestyle

Lees zijn body language

Op het moment dat je kriebels voor iemand voelt is er nog maar een vraag belangrijk: vindt hij mij ook leuk? Logisch, maar ontzettend eng om zomaar te vragen. Want stel je voor dat hij jou helemaal niet ziet staan? Er zijn simpelere manieren op erachter te komen of hij jou hetzelfde voor jou voelt: lees zijn lichaamstaal!

lichaamstaal

Vindt hij mij leuk?
Als een jongen geïnteresseerd in je is, draait hij zijn lichaam naar jou toe. Hij leunt naar jou toe en zijn ogen zijn op jou gefocust. Het zou kunnen dat hij je af en toe aanraakt, even langs je arm, hand of knie gaat. Om te laten zien dat hij luistert kan hij zijn hoofd naar één kant laten leunen hij zal rustig ademen.

lichaamstaal

Wat als hij gewoon aardig doet?
Als hij niet geïnteresseerd is, doet hij ongeveer het tegenovergestelde. Zijn lichaam staat de andere kant op of hij kan niet stil zijn. Zijn ogen zijn ergens anders op gefocust en hij kijkt om zich heen. Hij ademt onregelmatig.

lichaamstaal

Gaf hij me zojuist een neplach?
Onze lichamen liegen nooit. Als iemand met wie je flirt, nep lacht, zal zijn lichaam de waarheid vertellen. Een neplach straalt geen warmte of vreugde uit, het ziet er geforceerd uit. De zijkanten van de lippen gaan omhoog, maar zijn ogen zijn expressieloos. Een flirterige glimlach is totaal anders. Een echte glimlach zie je in de ogen. Vreugde en zorgt ervoor dat je tanden stralen als je met een open mond glimlacht.

lichaamstaal

Liegt hij tegen mij?
Oogcontact is heel belangrijk als het gaat over liegen. Als iemand liegt, laten zijn ogen dat zien. Toch kunnen de meeste mensen je niet recht in je ogen aankijken terwijl ze liegen. Of ze vallen door de mand, omdat ze je extreem recht aankijken om te verbergen dat ze liegen. Ook zijn er mensen die terwijl ze liegen, een krakende stem krijgen, hun volume minderen of even moeten slikken. Of ze praten opeens heel snel en bewegen veel zonder stil te kunnen zitten of staan. Kortom, ga af op je gevoel!

lichaamstaal

Heb jij een oogje op iemand? En zo ja, weet jij al of hij jou ook ziet staan?

Door Annick