Lifestyle

Twitter Tips

Redactie

Social media wordt steeds groter. Er worden steeds meer Facebook en Twitter-accounts aangemaakt, maar Twitter is voor sommige non-users nog steeds een vaag begrip. Ondanks het feit dat ‘twitteren’ en ‘volgen’ al volop als Nederlandse werkwoorden worden gebruikt. Maar hoe je Twitter nu precies gebruikt? Dat is velen niet duidelijk. Wij leren je hoe & wat te doen op Twitter. Want nee, op Twitter zet je niet alleen maar ‘ik zit nu op de wc’.

– Kies een zo kort mogelijke twitternaam. Onthoud dat je twitternaam meetelt in de 140 tekens als iemand jou beantwoord.

twitter tips

– Ga niet jezelf #FF (follow friday’en). Het kan best dat je meer volgers wil, maar tegen jezelf praten is een beetje raar. In plaats daarvan moet je mensen die jou die week hebben geïnspireerd #FF’en. Je krijgt daar vast wat follow friday’s voor terug. Dit gebeurt vaak doordat mensen de follow friday’s retweeten.

twitter tips

– Ga niet tweeten ‘volg mij’  of ‘retweet’, want niemand houdt ervan om te horen wat je moet doen. Het is dus de bedoeling dat je zo leuk tweet, dat je mensen een reden geeft om jou te willen volgen.

– Twitter is geen chat, dus hele gesprekken houden via de reply knop op Twitter vinden je volgers meestal niet echt prettig.

twitter tips

– Vraag  mensen niet ‘Waarom heb je me ontvolgd?’. Ja, er zullen mensen zijn die je ontvolgen en nee, dat is inderdaad niet leuk. Maar vragen waarom zal ze alleen maar blijer maken dat ze je ontvolgd hebben.

twitter tips

– Mensen die je op Facebook niet zal durven te ‘frienden’ (mensen die je in real life niet kent bijvoorbeeld) kun je wel volgen op Twitter. We maken veel virtuele vrienden, sommige zullen misschien echte vrienden worden, maar het is belangrijk om het verschil te kennen. Facebook en Linkedin zijn specifiek bedoeld voor persoonlijke en professionele doeleinden. Dit is niet zo bij Twitter, waar vreemde followen heel normaal is.

twitter tips

– Maak geen automatische direct messages of mentions. Dat is totaal niet persoonlijk en absoluut niet spontaan.

– Alles typen in capslock of schelden op Twitter is uit den boze. Complimentjes retweeten vinden volgers ook niet zo leuk.

– Vul je bio in. Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar veel mensen vinden het fijn om te weten tegen wie ze praten.

twitter tips

– Spam niet de timeline van je vrienden, behalve als je iets heel goeds te zeggen hebt en je het kan veroorloven om sommige followers te verliezen, want dat gaat waarschijnlijk gebeuren. Te veel van het goede is niet goed. Het is een risico, maar soms is het het waard om deze te nemen.

– Onthoud dat je je eigen merk bent. Denk aan je reputatie.

Ben jij een die-hard twitteraar?

Bron: teenvogue
Bron beeld: weheartit

Door Annick