Lifestyle

Op vakantie met je vriendje

Het duurt nog wel even voordat het zomervakantie is, maar toch hebben veel mensen hun plannen al gemaakt. Sommigen gaan gezellig met hun ouders mee en anderen gaan met vriendinnen op vakantie. Als je een vriendje hebt, ga je misschien wel (voor het eerst) met hem samen op vakantie. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook wel fijn om een idee te hebben over wat je allemaal gaat doen samen! Dat is tenslotte toch net even anders dan met je ouders of met vriendinnnen.

Natuurlijk hangt het ervan af waar je naartoe op vakantie gaat. Misschien blijf je in Nederland, of misschien zoek je de zon op. Je gaat bijvoorbeeld naar Frankrijk of Spanje! Wij geven je een aantal tips, waarbij we er wel van uitgaan dat het lekker weer wordt (want dat hopen wij zo erg, ook in Nederland!). De kans is groot dat jullie niet dezelfde dingen even leuk vinden, daarom is het een tip om omstebeurt te kiezen wat jullie gaan doen.

op vakantie met je vriendje

– Samen een tent opzetten kan heel romantisch zijn.

– Ga samen naar het zwembad. Misschien zit er een zwembad bij jullie verblijfplaats, anders kun je naar een zwembad of zelfs naar een wildwaterpark gaan! Daar ben je nooit te oud voor, want glijbanen blijven leuk.

– Ga naar het strand, leg daar je handoekjes uit en ga lekker zonnen, boekjes lezen of zwemmen. Op toeristische plekken is er vaak van alles te doen in de zee. Ga samen op de waterscooter, waterskiën of spring op een banaan.  

op vakantie met je vriendje

– Als je van plan bent veel dagen op het strand of in het zwembad door te brengen, neem dan leuke waterspelletjes mee. Ga bijvoorbeeld beach-tennissen.

– Ga samen wandelen. Dat is in het buitenland of op Nederlandse plekken die je nog niet kent veel leuker dan in je eigen woonplaats!

– Shoppen kan je ook op vakantie prima doen! Winkelen is zeker leuk als je op een stedentrip bent, maar als je in de buurt van een grote stad zit, kan je daar een dagje heen. Met shoppen bedoelen we met mate, de meeste jongens vinden het namelijk vreselijk 😉 Gewoon een drankje doen op het terras afwisselen met shoppen, ideale combi toch!

op vakantie met je vriendje

– Ga ’s avonds lekker samen uiteten, dat maakt de dag helemaal compleet.

– Ook in het buitenland hebben ze een bioscoop. Op een minder zonnige dag is dat harstikke leuk! (In het buitenland moet je dan wel even kiezen voor een Engels gesproken film)

op vakantie met je vriendje

– Huur een auto of scooter en rijd door de stad of over het eiland waar je verblijft!

– Ga een keertje samen uit, dat is heel anders dan met je vriendinnen, maar daarom niet minder leuk.

– Ga mee met een boottochtje of andere toeristische activiteiten die in dat plaatsje of in de buurt worden georganiseerd.

op vakantie met je vriendje

– Als je niet in een grote stad bent, kun je vaak naar de hoofdstad of een grote stad afreizen met een organisatie! Zo kan je zelfs nog een beetje cultureel doen tijdens je vakantie 😉

– Ga een dagje surfen, dansen, paardrijden, etcetera. Je kunt natuurlijk ook een lesje nemen.

– Overdag een terrasje pakken in de zon is nooit verkeerd. Een lekker hapje erbij en jullie hebben meteen een topmiddag.

op vakantie met je vriendje

– Elkaars muziek luisteren en bladen doorlezen kan nog wel eens heel leuk zijn. Zo breid je je eigen muziekcollectie in no time uit en in mannenbladen staan vaak interessante dingen over vrouwen/mannen!

– Zorg ook dat je vaak genoeg even wat voor jezelf doet. Dus neem dingen mee zoals je iPod, boeken en magazines.

op vakantie met je vriendje

– Bekijk samen de zonsop- en ondergang, romatiek ten top!

Ben jij wel eens met je vriendje op vakantie geweest? Zo ja, tips zijn hieronder altijd welkom!

Door Annick