Lifestyle

From flirt to date

Het is hartstikke leuk, een beetje spannend en als het goed gaat levert dat misschien wel een relatie op. Waar we het hier over hebben? Juist: flirten! Flirten is overal: op school, in het openbaar vervoer, op straat en natuurlijk in de kroeg! Maar hoe begin jij je flirtactie en vooral: hoe zorg jij dat een beetje onschuldig flirten overgaat in een date en misschien wel uitloopt in een relatie?

Flirten is zo makkelijk nog niet. Het vergt veel oefening, maar als je eenmaal professioneel flirter bent, zul je daar veel plezier van hebben ;-). Want, oefening baart kunst toch! Wij geven je een paar tips, sommigen gewoon als reminder, anderen om je nieuwe inzichten te geven. Hoe dan ook kunnen je flirt skills met deze tips alleen maar beter worden!

from flirt to date

– Als je een jongen op het oog hebt, probeer dan oogcontact te maken. Lach naar hem en kijk weer weg. Herhaal dit twee keer. Kijkt hij terug? Dan is de kans groot dat hij op je af gaat stappen. Doet hij dit niet, doe het dan zelf! Dat vinden jongens namelijk hartstikke leuk.

from flirt to date

– Wees positief. Het is hartstikke leuk om met een vrolijk meisje te kletsen. Minder leuk is het als je een gesprek aangaat met iemand die meteen begint te zeuren over alle moeilijke dingen in het leven. Probeer dat dus te vermijden.

from flirt to date

– Als je in gesprek bent met een jongen is het leuk als je interesse toont. Praat niet alleen maar over jezelf en luister goed naar wat hij zegt. Dat geeft je ook nog eens de mogelijkheid om later een scherp grapje te maken.

– Wees niet te direct. Het is leuk als een jongen na een avond denkt: ‘goh wat een leuk meisje, ik wil haar graag beter leren kennen’. Dus vertel hem niet meteen over het hondje van je oma en de scheiding van vage familieleden. Houd een beetje ruimte over voor fantasie.

from flirt to date

– Spiegel zijn houding. Dit moet je natuurlijk niet te opvallend doen, dus je kunt daar het beste zo snel mogelijk mee beginnen. Als je de houding van de ander aanneemt, krijgt de ander onbewust het gevoel dat het klikt.

from flirt to date

– Geef complimentjes. Zorg wel dat je het echt meent, anders komt het makkelijk gespeeld over. Complimentjes geven een fijne en positieve draai aan het gesprek.

from flirt to date

– Neem de tijd. Haastig overkomen of de hele tijd op je horloge kijken, is niet zo leuk en geeft het idee dat je niet ge├»nteresseerd bent.

Niet zo handig:
Wat we je niet aanraden is over je ex beginnen. Dat is niet interessant, want je bent bezig met nieuwe contacten. De ander kan ook het gevoel krijgen dat je nog niet over hem heen bent en hij wordt er misschien een beetje ongemakkelijk van. Daarnaast houden mannen ervan om een vrouw voor zich te winnen. Ze willen jagen! Geef je daarom niet te snel bloot.

from flirt to date

Wat is jouw beste flirtmove?

Bron: start2flirt
Bron beeld: weheartit

Door Annick
(Tip ingezonden door: Soraya)