Lifestyle

Leef je droom!

Dromen over de toekomst, doen we dit niet allemaal? Later word ik de eerste vrouwelijke Minister President van Nederland. Later word ik een bekende schrijfster, later word ik advocaat en later ga ik de wereld redden. Prima! Maar misschien moeten we dat “later” gewoon eens achterwege laten en in plaats van al dat dromen, gewoon eens wat gaan doen!

leef je droom!

Hoe te beginnen?

Als je weer eens op de bank zit (of in bed ligt), weg te dromen over de toekomst, pak je pen en papier. Schrijf op waar je aan denkt, laat je gedachten de vrije loop gaan, net zoals je dat tijdens je dromen doet. Schrijf op wat er in je opkomt. Door je ideeën op te schrijven krijg je orde in je hoofd en kan je droom een vorm krijgen.

Leef je droom!

En dan heb ik zes A4-tjes vol geschreven, maar wat dan?

Nou, dan ga je kijken wat je nu eigenlijk wilt. Wil je “later” graag schrijfster worden, wacht dan niet en begin gelijk met schrijven. Begin een blog (gratis, vrijblijvend, super goede oefening), open een Word document en begin gewoon een chicklit die je wilt gaan schrijven. Ook al schrijf je niet meteen een New York Times Bestseller, oefening baart kunst. En misschien kom je er wel achter dat dit helemaal niets voor jou is.

Wil jij graag advocaat of jurist worden? Ga naar de bibliotheek en zoek boeken uit. Verdiep je in de stof. Is er een debatgroepje op school? Meld je aan, goed en makkelijk spreken is belangrijk voor een advocaat.

Als jij ervan droomt later de eerste vrouwelijke Minister President te worden, meld je je aan bij de leerlingenraad, of de jeugdafdeling van de politieke partij die jou het meeste aanspreekt. Zit je op de Universiteit? Dan is het ook slim om je aan te melden bij een studie- of studentenvereniging, zodat je je later kunt aanmelden voor een bestuurstaak. Je leert in die verenigingen niet alleen, je doet ook veel contacten op die je later misschien nog wel goed te pas kunnen komen.

Leef je droom!

En hoe gaat dat dan verder?

Natuurlijk kunnen we je niet garanderen dat jij later de Minister President van Nederland zult worden, of hoofdredactrice van de Nederlandse Vogue. Maar als je het niet probeert, dan zal het je zeker niet lukken en dan blijf je je altijd afvragen hoe het zou zijn gelopen als je er wel voor was gegaan.

Leef je droom!

Zoals Lindsay Lohan het jaren geleden al zo mooi zong…

“If you wanna change the world, what are you waiting for?”

Wat is jouw toekomstdroom?

Leef je droom!

Bron beeld: Weheartit

Door Annemerel