Lifestyle

Te dik, te dun?

Gewicht is één van de gevoeligste punten voor meiden. Vier op de vijf meisjes op de middelbare school doet aan de lijn. En dan is er ook nog een groep die daar niets van begrijpt, wat ze ook eten, er komt geen grammetje bij. Eigenlijk zijn wij vrouwen heel erg lastig voor onszelf, want wanneer is het nu wel goed? Wanneer zijn wij nu eigenlijk helemaal tevreden?

te dik te dun

Media worden vaak verweten een grote rol te spelen bij het krijgen van anorexia. Maar krijg je bij het zien van een slank model nu echt direct een eetstoornis? Dat is een vraag die we niet gaan beantwoorden, we zijn immers opgeleid in taal en niet in psychologie. Dat vraagstuk laten we liever aan de professionals over.

te dik te dun

Wel merken we dat jullie goed kritisch zijn als het om gewicht gaat. Als we Demi Lovato in bikini laten zien, krijgen we aan de ene kant berichtjes van mensen die het niet normaal vinden dat we haar niet als “dun” zien. Aan de andere krant krijgen we berichtjes van meiden die juist wat meer zouden willen wegen, die zeggen dat ze zich gediscrimineerd voelen.

Maar wat is “dik” en “dun” nu eigenlijk? Zijn dat niet slechts naampjes voor iets dat eigenlijk heel erg relatief is. Als in, wat jij dik vindt, vindt een ander slank. En wat jij eng dun noemt, is voor het meisje naast je misschien wel haar gezonde gewicht.

te dik te dun

Wij zijn van mening dat vooral gezond zijn telt. Dat klinkt misschien een beetje cliché, maar lekker in je vel zitten heeft vooral te maken met gezond zijn.

Wil jij het figuur van Doutzen? Ja. Begrijpen wij. Dat wil iedereen. Veel mannen willen dat lichaam naast hun, vrouwen willen dat lichaam hebben. Maar besef je wel, Doutzen en haar collega’s worden betaald om er op die manier uit te zien. Net zoals jij jouw werk achter de kassa bij de Albert Heijn, of mensen bedienen in een restaurant, of in een kledingwinkel serieus neemt, zo neemt Doutzen haar taak serieus.

te dik te dun

Wat wij je zouden willen zeggen… Eet gezond en regelmatig. Maak je niet druk als je een keertje (of een paar keer achter elkaar) ongezonde keuzes maakt. Doe het niet voor het lichaam van Doutzen, maar om je goed te voelen in je eigen lichaam. Beweeg, maak jezelf sterker en dan komt het vanzelf allemaal goed.

En voor de meiden die er graag wat meer vet op zouden willen zien? Veel van jullie zullen over een paar jaar weemoedig aan deze periode terugdenken. Hoe ouder je wordt hoe meer vrouwelijke vormen je zult krijgen. En ben jij één van die uitzonderingen die haar hele leven alles kan blijven eten zonder ook maar een grammetje aan te komen… We zouden bijna willen zeggen, geniet ervan.. Maar laat het rusten. Als jij gewoon gezond eet en genoeg beweegt, dan komt het helemaal goed.

te dik te dun

Een wereld waarin alle meiden 100% tevreden met zichzelf zijn, dat is een droombeeld. Maar als wij ook maar iets kunnen doen om “onze” Girlscene meiden zich beter te laten voelen over zichzelf… Laat het weten!

Beeld: Weheartit

Door Annemerel