Lifestyle

Pinterest

Na Tumblr & Weheartit is Pinterest de nieuwste "plaatjessite" waar je een account móet hebben. Pinnen is het nieuwe liken, maar dan nog veel leuker. En misschien ook nog wel verslavender dan Facebook. Wat het is en wat het zo leuk maakt? Wij vertellen het je!

pinterest

Pinterest bestaat al zo’n twee jaar, maar kreeg pas echt een beetje bekendheid vorig jaar zomer. En nu, meer dan een half jaar later zit vrijwel iedereen die "iets" is online, op Pinterest. Maar wat is dat dan, pinnen?

Pinterest is jouw online prikbord waarmee je foto’s kunt delen die je kunt indelen in verschillende mapjes. Waar je de foto’s kunt vinden? O-ver-al!

pinterest

Met de speciale Pinterest button die je heel makkelijk in je favorietenbalkje plakt kun je vanaf iedere website pinnen. Hoe? Nou je klikt op de button in je favorietenbalk en er opent een pagina waarop alle plaatjes die op dat moment op de internetpagina die je aan het bekijken bent. Al die plaatjes kun je afzonderlijk van elkaar pinnen en in je verschillende "boards" oftewel.. "fotoalbums" zetten.
pinterest

Het leuke van Pinterest is dat achter de foto, ook de link naar de tekst zit. Lees jij bijvoorbeeld een heel interessant artikel en wil je dat graag delen? Pin dan één van de beelden op de pagina en als je op de foto klikt op jouw Pinterest-profiel, krijg je direct de link naar het complete artikel te zien.

pinterest

Maar dit is nog niet alles, je kunt ook op Pinterest zelf repinnen. Je kunt mensen volgen en als je Pinterest opent zie je alle laatste afbeeldingen die de mensen die jij volgt gepind hebben. Een beetje vergelijkbaar met je timeline bij Facebook en Twitter.

girlscene

Sinds kort hebben wij ook een speciale Pinterest pagina van Girlscene! Hierop plaatsen wij de leukste artikelen die op Girlscene verschijnen. Maar ook artikelen van andere websites die wij interessant vinden, of gewoon mooie beelden.

pinterest

Wil jij ook een Pinterest account? Je kunt je opgeven voor een uitnodiging. De ervaring leert dat je dan binnen één a twee dagen een uitnodiging krijgt om een profiel aan te maken. Of vraag iemand met een Pinterest account jou een uitnodiging te sturen, dan kun je je gelijk aanmelden!

Ben jij al aan het pinnen? Wat is jouw account? Wij zijn benieuwd!

Volg hier Girlscene op Pinterest

Door Annemerel