Films & Series

De favo series van de redactie

Het serie seizoen is afgelopen. Tenminste, in Amerika zijn alle series in de afgelopen weken met zomerstop gegaan. Ook GTST’s cliffhanger heeft voor genoeg spanning gezorgd en langzaam wordt de Nederlandse zomerprogrammering gestart. De meesten van ons moeten nog een tijdje naar school of werk, en ook in de zomermaanden hebben we in Nederland wel eens een regenachtig weertje waardoor de televisie niet altijd op stand-by blijft staan.

Je kunt je natuurlijk bij de zomerprogrammering neerleggen of films kijken, maar je kunt ook een serie volgen die je nog niet kent. Hiervan kun je dan de dvd-box kopen, huren en/of lenen van vriendinnen of je download de seizoenen op internet. Anyway: inspiratie voor nieuwe series is dan nodig. Daarom bespreken wij de favorieten van de redactie!

favo series van de redactie

Eline is gek op Grey’s Anatomy
Grey’s Anatomy gaat over Meredith Grey, een assistent chirurg in het Seattle Grace Hospital in Seattle, Washington. In de serie volgen we Meredith en haar collega’s tijdens haar opleiding als chirurg. Een super populaire ziekenhuisserie waarvan al heel veel seizoenen zijn, dus daar kun je wel een zomer mee vooruit!

favo series van de redactie

Fashionscene’s Daphne (stiekem ook Danique) kijkt altijd naar New Girl
De onhandige, maar leuke Jess is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapte met een ander meisje. Ze komt terecht in een appartement met drie vrijgezelle mannen: barman Nick, fitnesstrainer Coach en womanizer Schmidt. Jess wordt hun nieuwe roomie zodra ze horen dat zij bevriend is met modellen. Er ontstaat een hechte vriendschap en heel veel awkward, maar vooral ook genoeg grappige momenten.

favo series van de redactie

Annemerel heeft Gossip Girl op nummer 1
Gossip Girl gaat over rijke tieners die wonen in de Upper East Side in New York City. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. Er gebeurt veel en daarvan wordt iedereen op de hoogte gehouden via Gossip Girl, iemand die elke roddel naar iedereen smst, wat zorgt voor veel drama.

favo series van de redactie

De favoriet van Fashioscene’s Zoë: Pretty Little Liars
We volgen het leven van vier meisjes: Spencer, Hanna, Aria en Emily. Hun vriendschap is verbroken na de mysterieuze verdwijning van hun vriendin Alison. Een jaar later krijgen ze berichten van iemand die de naam “A” gebruikt en dreigt hun geheimen bekend te maken. Het fijne aan deze serie? Je hoeft hem niet op dvd te kijken, want binnenkort begint het weer en het gaat de hele zomer door!

favo series van de redactie

Annick is verslaafd aan Private Practice
Dit is een spin-off van Grey’s Anatomy. De serie gaat over de privékliniek in Los Angeles, Oceanside – Wellness Group, waar dokter Addison Montgomery aan het werk gaat nadat zij Seattle Grace Hospital heeft verlaten. In de serie zien we zowel de zakelijke als privé-gebeurtenissen van Addison en alle andere dokters in de kliniek.

favo series van de redactie

Vera van Ze.nl ligt dubbel om Modern Family
Modern Family is in Amerika gigantisch populair en de serie wordt ook in Nederland steeds groter. Het gaat over drie gezinnen die samen één grote familie vormen. Jay is gescheiden van zijn eerste vrouw en opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria. Zij heeft een zoon uit haar vorige huwelijk: Manny. Uit het eerste huwelijk heeft Jay twee kinderen: Claire en Mitchell. Ook deze twee hebben en de serie geeft een hilarische kijk op hun leven, hun samenhang en de vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven.

favo series van de redactie

Fashionscene’s Lenny <3 Absolutely Fabolous
Absolutely Fabolous is een oude serie over een gezin, moeder Eddie Monsoon en dochter Saffro. De rollen zijn in dat gezin nogal ongewoon als het gaat over verantwoordelijkheidsgevoel en levenshouding en dat zorgt voor hilarische scènes.

favo series van de redactie

Karin van Ze.nl houdt van Friends
Friends gaat over een groep van zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. In het begin gaan Rachel en Monica samenwonen. Ze wonen tegenover Chandler en Joey en gaan veel om met Ross, Monica’s broer. Phoebe is Monica’s ex-kamergenoot. De vriendschap, ruzies en relaties die ontstaan tussen de zes zijn hilarisch.

favo series van de redactie

Danique is sinds kort helemaal gek van Vampire Diaries
De serie volgt het leven van Elena Gilbert. Zij woont samen met haar broer Jeremy en hun tante Jenna Sommers, die hun voogd werd nadat hun ouders verongelukten. Op school loopt een mysterieuze student: Stefan. Elena valt voor hem, maar weet dan nog niet dat hij een vampier is… Een serie met zenuwslopende spanning en intense liefde!

favo series van de redactie

Tanja van Vrouwen <3 The Lying Game
Emma Becker woont in een pleeggezin in een buitenwijk van Las Vegas. Ze is er pas achter gekomen dat ze een tweelingzusje heeft, genaamd Sutton. Zij is geadopteerd door een rijk gezin in Phoenix. Emma wordt ervan beschuldigd 500 dollar te hebben gestolen en ze vlucht naar Phoenix. Sutton wacht haar op, maar blijkt haar eigen plan te hebben. Zij wil namelijk op zoek naar haar biologische moeder in Los Angeles, waarvan haar vader en moeder zeggen dat ze niet meer leeft. Sutton komt met het idee om voor een paar dagen van identiteit te wisselen..

favo series van de redactie

Claartje (vrouwen) kijkt al-tijd naar Will & Grace
Will is advocaat en Grace is binnenhuisarchitecte. Zij is hetero en hij is homo. Ze zijn elkaars beste vrienden en kibbelen als een getrouwd stel. Ze wonen samen en hebben twee goede vrienden: Karen en Jack. De vier zorgen voor geweldige scenes,

En oh ja: leuk om naar uit te kijken is natuurlijk The Carrie Diaries!

Wat is jouw favoriete serie? Of missen wij nog een belangrijke?

Door Annick
Bron beeld: weheartit.com