Lifestyle

First date-tips

Hij is lief, leuk en knap. Jullie hebben elkaar gesproken, gewhatsappt of gepingd en eindelijk is het zover: jullie first official date! Eerste dates zijn fantastisch. Althans, dat kunnen ze zijn. Helaas brengen ze vaak ook een boel stress met zich mee. Want ja, waar moet je het over hebben? Moet je nu wel of niet zoenen op een eerste afspraakje? En last but not least, wat doe je aan?! Geen paniek. Wij geven je tips.

Ten eerste: als hij jou heeft meegevraagd, of ja heeft gezegd op jouw voorstel, vindt hij je leuk. Zijn interesse heb je en daar hoef je je niet meer druk over te maken. Ten tweede: waarschijnlijk is hij net zo nerveus als jij! Jammer genoeg maakt die wetenschap het voor jou waarschijnlijk niet minder spannend want, tja, you’re only human en je vindt hem leuk!

Hoe je date verloopt is afhankelijk van hoe jij bent, hoe hij is en wat jullie gaan doen. Toch is er een bepaalde basis waar je – vrijwel altijd – op terug kunt vallen.

first date tips

1. What to wear
Kies voor een outfit die past bij de date. Geen cocktailjurkje als jullie naar een pretpark gaan of sportoutfit bij een chique etentje. Twijfel je, of weet je nog niet wat jullie gaan doen? Dan kun je altijd nog op safe spelen. Een mooie jeans en top met hakken, ballerina’s of sandalen zijn altijd goed. Neem ook een leuk jasje of vestje mee voor het geval je het koud krijg.

Ter inspiratie:

first date tips

2. Make-up en haar
Wees geen wandelende poederdoos! Het is bekend dat jongens over het algemeen de voorkeur geven aan meisjes die weinig make-up dragen. Als jij een van de gelukkigen bent met een egale huid en genoeg hebt aan wat mascara is dat ideaal en you’re pretty much done. For the rest of us: hou het natuurlijk. Je wil er uitzien als jezelf, want hij vindt jou immers leuk! Dat betekent: een foundation die matcht met je huidskleur – liever iets te licht dan te donker -, geen felgekleurde glitter oogschaduw en niet meer dan drie laagjes mascara (plakwimpers-alert)! Pas ook op met lipgloss of lippenstift. Wanneer er gezoend wordt zijn die twee no-go’s. Wil je toch glanzende lippen? Kies dan voor een lipbalsem of vaseline met een kleurtje.

Hoe je zo’n natuurlijke look creëert? Michelle Phan doet het voor:

 

Houd je haar simpel en zacht, eenvoudig en speels. Geen ingewikkelde kapsels die eventueel uit kunnen zakken of in kunnen storten. Pas ook op met haarspray, teveel van het goedje verandert je haar al gauw in een bos touw en het is ook best gênant wanneer hij er doorheen wil met zijn hand en vast komt te zitten…

3. Gespreksonderwerpen
Jullie zitten naast elkaar op de bank. Het gesprek is stilgevallen. Hij kijkt je aan en je glimlacht maar wat. Hij pakt zijn glas en neemt nog een slok van zijn cola. Dan staart hij voor zich uit. Jij ook. Oh, the horror.

first date tips

Een date is geen interview. Maar wanneer je iemand niet goed kent en bang bent voor bovenstaand scenario is het niet verkeerd na te denken over eventuele gespreksonderwerpen. Mensen houden ervan over zichzelf te praten, dus met vragen naar zijn leven sla je de plank nooit mis. Naar wat voor muziek luistert hij? Wat studeert hij? Waar gaat hij stappen? Wanneer je al iets over hem weet, bijvoorbeeld dat hij al jaren voetbalt, kun je vragen naar details. Zorg dat het een gelijkwaardig gesprek is waarbij jullie allebei ongeveer evenveel aan het woord zijn. Vertel ook over jezelf, over jouw hobby’s en dromen. Zo leer je elkaar beter kennen en kom je erachter wat jullie wel – of juist niet – gemeen hebben!

first date tips

En nog wat tips:
Kijk tijdens het gesprek niet teveel op je telefoon, dat komt ongeïnteresseerd over. Vermijd het onderwerp seks, dat kan hem wel eens een verkeerde indruk van je geven. En begint hij erover? Pas dan op, want dat is geen goed teken…

4. Betaal jij of ik?
Jullie zijn uitgegeten en de ober schuift de rekening op tafel. En nu? Je wilt niet verwend overkomen door hem te laten betalen maar tegelijkertijd hoop je dat hij, als de prince charming die hij is, dat wel doet. De beste oplossing is om, wanneer er betaald moet worden, gewoon je portemonnee te pakken. En dan maar afwachten wat er gebeurt. Als hij er op staat te betalen bedank je hem. Laat hem weten dat je het waardeert. Wanneer hij geen actie onderneemt deel je de rekening of betaal je voor je eigen hap.

5. De zoen
Wel of niet zoenen op de eerste date? Dat is helemaal jouw keuze. Ga af op je eigen gevoel. Wil jij wel, maar maakt hij geen move? Leun dan voorzichtig met je gezicht naar voren. Kijkt hij je aan en blijft hij kijken? Ga ervoor. Kijkt hij weg? Kus hem gauw op z’n wang, bedank hem en wegwezen maar.

first date tips

Onthou: bovenstaande zijn tips, geen geboden. Het belangrijkste tijdens een date is dat jij volledig jezelf bent. Doe je nooit anders voor dan je bent, want uiteindelijk ben je op zoek naar iemand die echt bij jou past!

Heb jij nog leuke first date-tips?

Bron beeld: weheartit

Door Cynthia