Lifestyle

Maak van je off-day je top-day!

Hé, je bent niet de enige die… ‘s Ochtends wel eens door de wekker heen slaapt, je sleutels kwijt bent en tot overmaat van ramp je OV chipkaart nergens kunt vinden.. Vervolgens haar bus mist, te laat op school komt en de les niet meer in mag. Oh en er op school dan achter komt dat haar tas nog thuis op haar kamer staat. Slechte dagen hebben we allemaal, maar hoe maak je nu jouw off-day een top-day?!

Adem in, adem uit… Schelden mag, vijf minuten, daarna moet het klaar zijn. Bel desnoods een vriendin, je moeder… even stoom afblazen en dan is het écht klaar.

maak van je off-day een top-day

Is dit het einde van de wereld? Ga je hier dood aan? Eh, nee toch?! Het is misschien lastig te relativeren, want dit is nu niet handig en komt totaaaaaal niet uit. Maar wat kun je er op dit moment aan doen? Door boos of verdrietig te zijn verspil je alleen maar meer tijd. Hup, lachen!

maak van je off-day een top-day

Het is tijd om het probleem bij het begin op te lossen. Rust is hierbij de sleutel, ook al is dat op dat moment het laatste wat je vaak hebt. Helaas! Kun je de hele dag zonder je schooltas, is er een mogelijkheid dat je in een pauze je tas even kunt halen, of dat iemand hem langs brengt? Nee…? Vraag bij de administratie of ze misschien een briefje voor je kunnen schrijven met uitleg voor de leraren die je die dag zult hebben.

maak van je off-day een top-day

Wees creatief. Problemen zijn er om opgelost te worden. En eigenlijk kan vrijwel ieder probleem worden opgelost.

Je erbij neerleggen dat dingen nu eenmaal niet altijd zo gaan als je ze gepland hebt is het belangrijkst. Evenals lachen en jezelf verwennen. Haal een kopje koffie of een grote bak aardbeien. Lief zijn voor jezelf. Genieten van de kleine dingen.

maak van je off-day een top-day

En wat je dus vooral niet moet doen? Boos worden en boos blijven. Alles en iedereen de schuld geven van jouw problemen. Boos zijn op jezelf en in een permanente staat van zelfmedelijden belanden. Daar kom je dus niet verder mee. Het is misschien verleidelijk en op korte termijn ook zeker de makkelijkste optie, maar eh… uiteindelijk zijn we toch blij als we voor de "positieve oplossing" hebben gekozen.

Wat doe jij als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt?

Door Annemerel