Lifestyle

(ont-)STRESS!

Het is tijd voor de laatste tentamens, de laatste loodjes op school. Ondertussen ben je aan het werk want je hebt tenslotte geld nodig voor je zomervakantie. Je hebt het onwijs druk, maar eh.. je sociale leven opgeven?! Na-tuur-lijk niet. Oh en er moet tussendoor ook nog gesport worden, want over een paar weken moet je weer je bikini aan. Zacht uitgedrukt, je moet erg veel (van jezelf) en de vijand – Mr. Stress – komt steeds vaker om de hoek kijken. Hoe kom je daar vanaf?

(ont-)STRESS!
Ontstressen in vier stappen:

Ruim je hoofd op

Als je last hebt van stress zit je hoofd vaak vol met van alles. De eerste stap tot ontstressen is die rommel in je hoofd opruimen. Of beter gezegd, leegruimen. Schrijf alles op wat er in je hoofd zit, uiteindelijk valt de hoeveelheid die je moet doen dan meestal wel mee.

Het is niet het einde van de wereld

Gaat er iets mis? Geloof ons, het is niet het einde van de wereld. Leer relativeren. Stel je zelf ook niet te hoge eisen, je bent ook maar een mens. Bedenk ‘s ochtends wat je die dag allemaal moet doen en schrijf het op, dit geeft rust.

(ont-)STRESS!

Zennnnnn

Het is belangrijk om bewust te ontspannen. Wil je een aflevering Gossip Girl kijken, doe het dan ook gewoon. Zeg tegen jezelf. OK, nu MAG ik Gossip Girl kijken en daar hoef ik me niet schuldig over te voelen, want als ik klaar ben, dan ga ik weer leren voor mijn wiskunde proefwerk. Tijd vrij maken voor jezelf is heel erg belangrijk. Je bent geen robot.

Hou van jezelf

Zorg voor jezelf, hou van jezelf. Probeer niet te laat naar bed te gaan, zorg dat je genoeg (water) drinkt en probeer regelmatig (gezond) te eten. Denk niet tijd te besparen door maaltijden over te slaan, dit werkt alleen maar averechts. Eet je ongezond, dan krijg je daar later op de dag last van. Je krijgt een middagdip, of je kunt niet meer stoppen met dat pak koekjes..

(ont-)STRESS!

De leuke website soChicken die volledig in het teken staat van simpele tips voor een fijn & gelukkig leven vonden we 19 tips die je helpen met een stress-loos leven.

(ont-)STRESS!

1. Zoek uit waar je gestrest van raakt
2. Neem de tijd om stress af te bouwen
3. Schrap onnodige verplichtingen
4. Ruim de boel op
5. Stop met uitstelgedrag
6. Bereid jezelf goed voor en wees op tijd
7. Leg je neer bij het feit dat controle niet bestaat
8. Stop met multitasken
9. Stop met mensen die je veel energie kosten
10. Breng meer lucht in je agenda
11. Vereenvoudig je leefomgeving
12. Verlaag je leeftempo
13. Durf bewust te genieten van je dag
14. Voel je dankbaar
15. Start met een meditatiegewoonte
16. Beweeg om stress af te voeren
17. Zorg voor je lichaam
18. Schrijf constant je hoofd leeg
19. Wees niet te serieus

(ont-)STRESS!

Meer lezen over de ontstress tips van soChicken doe je HIER..

Heb jij vaak last van stress? Hoe kom jij er vanaf?

Bron: soChicken

Door Annemerel