Lifestyle

Verboden crush

Verliefd zijn is waarschijnlijk het allerleukste op de wereld, maar wat nou als je dit aan niemand kunt vertellen? Misschien ben je wel verliefd op je beste vriend of vinden je ouders het niet goed dat je met een oudere jongen date. Wat doe je dan? Maak je werk van dit verliefde gevoel of hou je het geheim voor de buitenwereld?

De liefde heb je niet in de hand en meestal kan je er niks aan doen dat je iemand leuk vindt. Dit kan soms alleen voor nare situaties zorgen. Wij vroegen jullie om jullie ervaringen met ons te delen en hoe jullie hiermee omgaan. We kregen heel veel reacties en willen dit graag met jullie delen. Iedereen gaat er anders mee om, maar dit zijn de verhalen van jullie mede-Girlscene-lezeressen!

Verboden crush

Mijn verboden crush blijft voor altijd een secret.

Sam: “Vroeger, toen ik een jaar of tien was kwam mijn broer, die drie jaar ouder is, met een vriend thuis. Ik vond het gelijk een leuke jongen en begon me uit te sloven zodat hij me zag. Ik heb altijd een zwak voor hem gehad en toen mijn broer een tijdje minder met hem om ging, baalde ik daar ook van. Sinds een jaar of twee komt hij weer regelmatig bij ons thuis en zie ik hem ook vaak met uitgaan en ik begin hem weer steeds leuker te vinden. Ik heb één keer bijna met hem gezoend maar het bleef bij een kus op de mond. Als er ooit wel wat gebeurt zal ik daar geen spijt van hebben maar ik zal het tegen niemand zeggen.”

Rosie: “Een vriend van mij en ik kunnen het heel goed met elkaar vinden, we hebben dezelfde interesses en kunnen goed met elkaar praten en lachen. Ik heb hem al eerder leuk gevonden, maar dat was snel over. Een tijdje geleden vertelde hij me dat hij verliefd was op een vriendin van mij wat ik eerst helemaal leuk vond. Ondertussen werden wij steeds closer en langzaam aan begon ik toch weer gevoelens voor hem te krijgen. Aan de ene kant ben ik echt blij dat hij inmiddels een relatie heeft met mijn vriendin, maar aan de andere kant doet het pijn als ik hun samen zie. Ik wil dat ook, met hem, maar dat kan niet… Want ik ben verliefd op mijn beste vriend die een relatie heeft met mijn vriendin.”

Tess: “Ik ken mijn beste vriend al zo’n vijf jaar. We kunnen echt heel goed met elkaar opschieten. We vertellen elkaar zeker niet al onze geheimen, maar we hebben samen de grootste pret en ik kan me echt rot lachen om hem. Begin dit jaar kregen we te horen dat we allebei, samen met nog een tiental andere mensen, waren geselecteerd om op reis te gaan naar Afrika. De reis gaat deze zomervakantie door. Doordat er heel wat activiteiten werden georganiseerd om de reis voor te bereiden, zijn we erg naar elkaar toe gegroeid. Hij is inmiddels zijn crush geworden, maar sinds een aantal weken heeft hij een vriendin. Ik kan hem niet uit mijn hoofd zetten, maar ik kan het hem ook niet vertellen. Uit angst dat onze vriendschap stuk gaat en omdat hij een vriendin heeft.”

Verboden crush

Kon ik mijn crush maar zelf uitkiezen.

Sander: “Eind april leerde ik mijn, inmiddels, ex-vriendin kennen. We raakten bevriend en later bleken er bij ons allebei gevoelens in het spel te zijn. Zij gaf gelijk aan dat ze het haar ouders niet wilde vertellen. Al haar ex-vriendjes werden iedere keer afgekeurd. We gingen dan ook in het geheim een relatie aan. Tot drie keer toe kwamen haar ouders erachter. Dit leidde tot heftige situaties. Zo hebben haar ouders gedreigd om haar op straat te zetten. Onze relatie heeft aangehouden tot februari, mijn ex-vriendin heeft uiteindelijk gekozen voor haar familie, wat ik ontzettend knap van haar vind, ook al is het ten koste gegaan van onze relatie en goede vriendschap, ze was tevens mijn beste vriendin. We hebben geen contact meer, ik mis haar iedere dag. Ik schrijf brieven om te delen wat ik mee maak, hoe erg ik haar mis. Ooit zal ik haar die brieven geven. Maar voor nu houd ik hoop. Het is nooit kapot gegaan vanwege gevoelens die zouden zijn weggevaagd. Op een dag komt het goed, het was echte liefde.”

Silke: “Ik ben dit weekend naar het café hier in het dorp geweest. Daar werkt een leuke jongen/man waarmee ik ook contact heb gezocht. Met succes, alleen bleek hij 23 te zijn en ik ben 16. Helaas ben ik erachter gekomen dat hij een vrouw en kindje heeft. Hij wil me kussen en meer… Maar dat kan ik niet maken tegenover zijn vrouw en dat wil ik ook niet. Hij beweert dat hij en zijn vrouw uit elkaar zijn, maar nog samenwonen voor de kleine. Ik weet niet of ik dat kan geloven en ga dus maar niet op hem in.”

Verboden crush

Michelle: “Zo’n drie maanden geleden was ik op het feestje van mijn beste vriendin, waar ik haar beste vriend leerde kennen. Ik kende hem al een beetje, maar had nog nooit echt met hem gepraat. Na het feest hadden we best veel contact en we vonden elkaar overduidelijk leuk! Ik was verliefd op de beste vriend van mijn beste vriendin. Na een paar weekjes kregen we met elkaar. Het was alsof mijn beste vriendin en ik uit elkaar groeiden, omdat ik soort van haar ‘mannetje’ had afgepakt.. Na twee maanden was het uit, omdat ik nooit kon afspreken, want ik mag geen vriendje van mijn ouders. Heel stom eigenlijk, ik mag geeneens een vriendje van mijn ouders en ik had met de beste vriend van mijn vriendin. Gelukkig gaat het nu weer goed tussen mij en mijn vriendin, ook al zijn we nu, stom genoeg, weer bezig. Typisch geval van ik kan niet met hem maar ook niet zonder hem, eh?”

Ivana: "Hij heeft zo’n ontzettende lieve lach, prachtige ogen, hij kan goed naar je luisteren en hij is getrouwd. Maar niet met mij. Wouter is nu ongeveer een jaar getrouwd met Sophie, mijn beste vriendin. Dat was voor mij de reden om echt niets meer te proberen. Daarvoor heb ik, tegen beter weten in, wel wat pogingen gedaan, helaas zonder succes en eigenlijk zou ik willen dat ik nooit gevoelens voor hem had gekregen. Af en toe moet ik bij ze oppassen en elke keer hoop ik weer dat Wouter eerder thuis komt en dat we gewoon lekker kunnen kletsen!"

De liefde overvalt je (helaas) vaak en kan heel onverwachts gebeuren. Het komt soms op vervelende momenten of zet je in een nare positie. Door fouten te maken in het verleden, leer je vaak beter om te gaan met situaties in de toekomst. Sommige liefdes moeten soms geheim blijven of hou je liever voor jezelf.

Hoe ga jij met een onmogelijke liefde om?

Bron beeld: weheartit

Door Eline