Lifestyle

Tips: online fotoalbum maken

We schetsen even een situatie: je bent op vakantie geweest, hebt de meest mooie plekken gezien en de leukste dingen meegemaakt en je hebt uiteraard alles vastgelegd met je digitale camera. Eenmaal thuis bekijk je alle foto’s nog eens terwijl je ze naar je computer verplaatst. En daarna? Zie je ze nooit meer of toch wel in een fotoalbum?

onlie fotoboek

Hoe zonde is dat? Veel mensen maken (of maakten) fotoboeken door ze zelf te plakken met lijm, maar dat is niet meer helemaal van deze tijd (maar stiekem nog wel erg leuk). De online software waarmee je digitaal fotoalbums kunt maken is totaal niet meer nieuw, maar het wordt ook zeker nog niet door iedereen gebruikt. Terwijl het hartstikke leuk is om je foto’s nog eens terug te kijken op papier en het boek echt in je kast te kunnen zetten.

onlie fotoboek

Wat ons tegenhoudt is de vraag, maar wij gokken dat het iets te maken heeft met ‘geen tijd’ of ‘te duur’. Deze twee argumenten gaan wij in dit stukje even onderuit halen. Zin om online een fotoboek te maken? Lees dan snel verder.

online fotoalbum maken

Het is belangrijk om te kiezen voor een makkelijke software. Dit verschilt per aanbieder hoe duur het maken van een fotoboek is. Om het niet te duur te maken, hoef je dus alleen maar te zoeken naar de meest goedkope aanbieder. Afgelopen jaar is er een test gedaan door ‘Tips fotoalbum maken’ tussen vijftien aanbieders in het online fotoalbums maken. Dit zijn de zes die het beste uit de test zijn gekomen:
1. Albelli
2. Fotogoed
3. Fotofabriek
4. Fotoalbum.nl
5. Pixum
6. HEMA

Het goedkoopste fotoboek maak je bij Foto.com, maar de prijs-kwaliteit verhouding vinden ze beter bij Fotofabriek en Fotogoed.

online fotoalbum maken

Tips
– Lees van te voren goed de handleiding of bekijk het gebruikersfilmpje als dat er is. Zorg in ieder geval dat je weet waar je aan begint en houd rekening met het feit dat het waarschijnlijk niet binnen één uur af is.

– Selecteer van te voren alle foto’s die wilt gaan gebruiken en zet ze in een map. Dat scheelt veel gedoe en is sneller dan dat je het doet tijdens het maken van het online album.

– Je kunt vaak achtergronden kiezen. Gebruik geen drukke achtergrond, want dan gaat de aandacht niet meer naar de foto’s.

– Zorg dat de foto’s goed belicht zijn, want je weet nooit hoe de foto’s er afgedrukt precies uitzien, soms zijn ze net iets donkerder.

online fotoalbum maken

– Bedenk van te voren of je de foto’s wel of niet op chronologische volgorde gaat inplakken.

– Zorg dat de foto’s van goede kwaliteit zijn, dus dat ze een hoge resolutie hebben. Zijn ze van minder kwaliteit? Druk ze dan klein af.

– Je kan meerdere foto’s op een pagina plaatsen, maar het is ook leuk om er één op een pagina te doen die echt heel mooi is. Varieer dus in die aantallen.

– Vergeet niet tussentijds op te slaan.

– Je kunt foto’s vaak nog tijdens het maken van het fotoalbum bewerken, denk hierbij aan bijsnijden en zwart-wit maken.

Door Annick

Bron beeld: weheartit, tipsfotoalbummaken