Films & Series

Series in stijl

Wat hebben Sex and the City, Gossip Girl en Pretty Little Liars met elkaar gemeen? Je denkt misschien aan de hotte boys en de juicy verhalen, maar nee, het is vooral de geweldige fashion. Ze zijn een inspiratiebron voor je garderobe. De smaakvolle outfits van Serena, Carrie en Aria worden altijd zorgvuldig samengesteld door een stylist. Wie zijn deze creatieve stylisten, en hoe beschrijven zij de stijl van de personages?

series in stijl

Sex and the City
Ook al is Sex and the City al een tijdje van de buis, de serie never goes out of style. Patricia Field is wereldberoemd geworden door de outfits die ze voor Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda bedacht. Ze heeft voor elk personage een duidelijke beschrijving:

Carrie – is een überfashionista. Ze is niet bang om op te vallen. Carrie mixt dure designerkleding met goedkope items die van de markt komen.

Samantha – het belangrijkste wat ze met haar sexy outfits uitdraagt, is zelfvertrouwen. Ze is een Vrouw, met een hoofdletter, en die boodschap komt duidelijk over door haar speelse kleding met felle kleuren.

Charlotte – strikjes, schattige printjes en leuke haarbandjes zijn musthaves in haar garderobe. Haar stijl is netjes en girly; haar jurkje, jasje, tas en schoenen zijn allemaal perfect op elkaar afgestemd.

Miranda – is een echte business babe en heeft daarom voornamelijk praktische kleding. Blazers, nette broeken en niet al te hoge hakken zijn in haar garderobe te vinden.

series in stijl

Gossip Girl
De Gossip Girl-garderobe is maar liefst 13 miljoen euro waard. Eric Daman werkt al vanaf seizoen één als stylist voor de serie. Leuk weetje: hij zal ook de styling verzorgen voor de nieuwe serie The Carrie Diaries.

Blair – haar stijl is geïnspireerd op oude mode-iconen zoals Jackie O en Audrey Hepburn, maar is toch heel erg van deze tijd. Een beetje Blair in je garderobe? Dan zijn pareloorbellen en een haarbandje onmisbaar.

Serena – draagt altijd wat ze wil. Skinny jeans, hoge hakken, een boyfriend blazer, een simpele tanktop en een opvallende ketting vormen de standaardoutfit voor S. En natuurlijk dat prachtige blonde haar.

series in stijl

Pretty Little Liars
De vier vriendinnen van Pretty Little Liars hebben het niet altijd makkelijk, maar ze zien er steeds tiptop uit. En dat hebben ze te danken aan styliste Mandi Line. Het budget voor de garderobe is niet zo groot als bij Gossip Girl, en daardoor zijn de outfits betaalbaar – ook voor ons. Mandi shopt bijvoorbeeld bij Zara en H&M.

Spencer – haar stijl is netjes met een twist. Geen polo’s en pareloorbellen op de tennisbaan voor Spencer, haar look is moderner. Het mixen van materialen en kleuren in haar outfits is belangrijk. Ze ziet er altijd verzorgd uit.

Aria – is Mandi’s favo om te stylen. De stijl van Aria is elke keer anders; de ene dag is ze een 60’s rocker, de andere dag is ze een goth chick. Soms draagt ze vintage, soms draagt ze nieuwe kleding. Aria is girly met een edge.

Hanna – is de it-girl van de groep. Hanna draagt de duurste kleding van het groepje. Ze volgt echt de laatste trends en ziet er altijd super-stylish uit!

Emily – haar stijl is in het nieuwe seizoen van verlegen naar sexy gegaan. Ripped skinny jeans, laarzen, sjaals en leren jacks typeren haar garderobe. Als het maar iets sportiefs heeft!

Welke serie heeft volgens jou de beste stijl? En met welke personage zou je wel van garderobe willen ruilen?

Door Emma

Bron: fashionista.com, news.stylecaster.com, fashion.about.com, people.com
Bron beeld: weheartit