Lifestyle

Column: Zo word je gelukkig

Gelukkig zijn willen we allemaal, nietwaar? Helaas lukt dit niet altijd even goed, maar ik wil je graag een handje helpen. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij jouw geluk, deze kun je gebruiken om gelukkiger te worden! Ik kan je alvast vertellen dat het winnende lot in de loterij, een vakantie of het simpelweg ‘hebben van geluk’ niet zo enorm meespelen als je denkt. Waar het wel om draait zal ik je vertellen.

Wees optimistisch
Gelukkig zijn heeft weinig te maken met wat je meemaakt. Oké, als je bijvoorbeeld heel erg ziek of ontzettend eenzaam bent, dan speelt het misschien wel mee. Maar over het algemeen draait het om de instelling van iemand, niet om wat je meemaakt. Bekijk alles van de zonnige kant en het leven is opeens een stuk leuker!

Column

Volg je intuïtie
Uit onderzoek is ook gebleken dat je van het volgen van je intuïtie gelukkiger wordt. Dit hebben ze gedaan door mensen iets te laten kopen door hun gevoel te volgen, of te winkelen waarbij ze op hun gezonde verstand af moesten gaan. Wat blijkt? De mensen die op hun gevoel afgingen waren achteraf blijer met hun aankoop dan wanneer ze hun verstand gebruikten! Je intuïtie is krachtiger en waardevoller dan je zelf denkt!

Column

Veel geld maakt niet gelukkig, genoeg geld wel
Mensen zeggen altijd dat geld niet gelukkig maakt, dit is correct tot op zekere hoogte. Dit hebben ze onderzocht en nu blijkt dat wanneer je echt weinig geld hebt, je ongelukkiger bent dan wanneer je meer geld had gehad. Alleen ligt de grens van het inkomen waarop je niet meer gelukkiger wordt van meer geld niet heel hoog. Als je niet arm bent, maakt meer geld dus niet gelukkiger.

Overigens is ook bewezen dat wanneer je de loterij wint, je niet gelukkiger wordt. In het begin heel even, maar later word je weer precies zo gelukkig als je was.

Column

Lach!
Wanneer je je lachspieren gebruikt wordt er een seintje naar je hersenen gestuurd dat je gelukkiger maakt. Hiermee kun je je hersenen dus voor de gek houden door die lachspieren te gebruiken wanneer je niet blij bent. Veel lachen maakt dus gelukkig, zelfs als je niet lacht om iets leuks!

Column

Vind geluk in de dingen die je nu doet
Geluk vind je niet in die nieuwe tas, die vakantie of die ene baan waar je op aast. Geluk is veel dichterbij! Geniet van dat fijne liedje op de radio, de zonnestralen die op je huid schijnen, de vogeltjes die buiten fluiten, je fijne bed na een lange dag. Het is een kunst om te kunnen genieten van het moment, niet iedereen doet dat zomaar even. Maar het zeker de moeite waard om te proberen en desnoods als het niet lukt om erop te oefenen.

Column

Heb de mensen om je heen lief
Van geven word je ook gelukkig. Of je nu liefde, cadeautjes, complimentjes of iets anders geeft, je wordt er zelf ook beter van. Je geliefden zijn veel waard, koester ze en geniet van ze.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je gelukkig kunnen maken, maar volgens mij zijn dit wel de belangrijkste dingen. Gebruik de tips die bij jou passen en word zelf ook steeds een klein beetje gelukkiger.

Zijn deze tips voor jou een eyeopener of een bevestiging van hoe je in het leven staat?

Ingezonden door: Lisanne