Lifestyle

Verboden crush (2)

Redactie

Verliefd zijn is waarschijnlijk het allerleukste op de wereld, maar wat nou als je dit aan niemand kunt vertellen? Misschien ben je wel verliefd op je beste vriend of vinden je ouders het niet goed dat je met een oudere jongen date. Wat doe je dan? Maak je werk van dit verliefde gevoel of hou je het geheim voor de buitenwereld?

De liefde heb je niet in de hand en meestal kan je er niks aan doen dat je iemand leuk vindt. Dit kan soms voor nare situaties zorgen. Wij vroegen jullie om jullie ervaringen met ons te delen en hoe jullie hiermee omgaan. We kregen heel veel reacties en willen dit graag met jullie delen. Iedereen gaat er anders mee om, maar dit zijn de verhalen van jullie mede-Girlscene-lezeressen!

Verboden crush

De player.
Sofie
: “Elke keer weer word ik verliefd op een jongen en als na een tijdje die jongen mij ook leuk vindt, ben ik meteen klaar met hem. Zo heb ik de laatste tijd veel harten gebroken en eigenlijk ben ik er steeds alleen maar verdrietig van geweest. Maar nu is er een jongen die ik echt heel leuk vind. Een paar van mijn vriendinnen weten het wel, maar hij is een van de grootste players uit mijn leerjaar. Elke week is hij weer verliefd op een ander en flirt hij met hen. Nu ben ik dus aan de beurt bij hem en het gekke is dus dat ik hem nu wel echt heel leuk vind. Gewoon omdat hij niet zo zijn best doet om mij te krijgen.

Nu ben ik vorige week met hem mee gegaan naar huis, op zijn verzoek. Die middag was echt geweldig. Hij wist wat hij moest doen bij een meisje en zo hebben we de hele middag gepraat op de bank, terwijl ik in zijn armen lag. Aan het eind van die middag hebben we ook gezoend, maar nu is dus het probleem dat al mijn vriendinnen hem haten omdat hij zo respectloos met meisjes omgaat en steeds weer een ander heeft. Dus houden we onze relatie nu geheim. Op school kan ik hem dus nauwelijks begroeten en in de pauze kan ik niet naar hem toe. Ik hou zoveel van hem, maar echt al mijn vriendinnen zouden het afkeuren.”

Verboden crush

Isabel: “Ik ben al heel lang verliefd op de beste vriend van m’n broer en we praten ook heel veel. We hebben besloten om binnenkort een keertje af te spreken alleen heb ik mijn broer niks verteld. Ik heb hem al een keer onopvallend gevraagd of hij het erg zou vinden als ik wat met zijn beste vriend zou krijgen, maar dat wil hij dus echt totaal niet. Toch ga ik gewoon met hem afspreken en wacht ik af hoe het gaat. Ik kijk dan kijk ik verder hoe dit gaat. Ik ben super verliefd op hem, maar ik wil mijn broer ook niet teleurstellen. WAT EEN DILEMMA!!”

Verboden crush

Charlotte: “Ik leerde hem op 15-jarige leeftijd kennen via internet. Hij was toen 25. We praatten maandenlang elke dag met elkaar, vaak tot diep in de nacht. Op een dag was hij onverwachts in mijn dorp. Het was zo fijn om bij hem te zijn en na een tijdje werden we enorm verliefd. Mijn ouders waren razend en verboden elk contact, ongeveer iedereen was tegen onze relatie. Uiteindelijk schakelden ze zelfs de politie in. We zagen elkaar stiekem, hij kwam elke dag 40 km naar hier gereden om me naar school en terug naar huis te brengen, zodat we elkaar toch even konden zien. Na een jaar gaven mijn ouders het toch een kans, gingen we samen op reis en waren we elke dag samen. Helaas moest er na 3 jaar toch een einde aan komen, maar ik zal nooit die fantastische tijd vergeten.”

Verboden crush

Anoniem: “Hij is mijn beste vriend, ik ken hem sinds de tweede en nu drie jaar later zijn we nog steeds de beste vrienden. Anderhalf jaar terug begon het. We zoenden ontzettend vaak en ik was altijd bij hem. We wisten en durfden niet aan elkaar te vragen of de één gevoelens voor de ander had. Nu sinds twee maanden zijn we officieel een stel, eindelijk. Het enige nadeel van onze relatie is dat mijn ouders het niet mogen en kunnen weten. Ik ben van Marokkaanse afkomst en moslim, mijn vriend is een Nederlander. Dit is iets wat niet geaccepteerd wordt in onze cultuur. Hij begrijpt het, zijn ouders en onze vrienden begrijpen het maar het voelt als een verboden liefde omdat mijn ouders me er niet in zullen steunen. Ondanks dit is hij perfect voor mij, en zijn we heel gelukkig met elkaar. Ik heb het liegen er voor over ook al had ik het liefst anders gehad.”

De liefde overvalt je (helaas) vaak en kan heel onverwachts gebeuren. Het komt soms op vervelende momenten of zet je in een nare positie. Door fouten te maken in het verleden, leer je vaak beter om te gaan met situaties in de toekomst. Sommige liefdes moeten soms geheim blijven of hou je liever voor jezelf.

Hoe ga jij met een onmogelijke liefde om?

Bron beeld: weheartit

Door Eline