Lifestyle

Creatief met kratten

Creatief met … is terug! Als je je kamer een beetje wilt vernieuwen, ga je overal inspiratie opdoen. In woonbladen kun je veel vinden, maar internet is toch wel het walhalla van leuke en goede ideeën. Wil je een nieuw tafeltje maken of ben je helemaal klaar met dat stapelbed uit 1980? Koop dan een krat, want daarmee kun je wel 101 leuke dingen mee doen!

Een krat is heel goedkoop en multifunctioneel. Het is verkrijgbaar bij veel doe-het-zelf zaken en met een lakje verf eroverheen in je lievelingskleur ziet het er al snel leuk uit. Soms kun je in een vintage winkeltje ook hele leuke bedrukte kratten kopen, misschien wel eentje met een Coca Cola opdruk bijvoorbeeld.

Ze zijn super handig om spullen in op te bergen, maar een kratje staat ook leuk als bijzettafeltje of gewoon als decoratie. Hoe gek het ook klinkt: je kunt er zelfs een lamp mee maken!

Creatief met kratten

Wat heb je nodig?
– Een krat (of zoals op de foto twaalf kratten)
– Een staande of hangende lamp
– Stanleymes
– Een paar tie wraps

De lamp op het plaatje is leuk, maar misschien een beetje too much. Je kunt een staande (of hangende) lamp maken met gewoon 1 kratje. Zorg dat je met een stanleymes een groot gat in het midden van de krat maakt waar de lamp doorheen kan. Zet vervolgens de onderkant van de fitting vast met tie wraps aan de krat en voilà: je eigen lamp! Oh, en deze lamp is iets subtieler dan een lamp met 12 kratjes.

Creatief met kratten

Customize je eigen kratje. Verf ‘m in een leuk kleurtje (spuiten kan ook) en verzin een leuke tekst of zoek een plaatje op internet. Hoe leuk is een kratje met de tekst ‘Toffe peren’ of ‘Yummie’?

Meer inspiratie nodig? Met een krat kun je namelijk allerlei kanten op:

Creatief met kratten

Creatief met kratten

Creatief met kratten

Creatief met kratten

Creatief met kratten
Met een paar (oude) glazen flesjes erin heb je een leuk alternatief voor de standaard vaas.

Creatief met kratten

Wat zou jij van een kratje maken?

Bron beeld: weheartit

Door Eline