Lifestyle

8 tips na een break-up

Je relatie is stukgelopen. Met pijn in je hart is dit een van de moeilijkste situaties om mee te maken en mee om te gaan. Maar soms is het nodig, niemand wil een relatie die niet werkt en waarin je ongelukkig bent. Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk weer gelukkig wordt en wij gaan je daarbij helpen.

sad girl

Tip 1: Schrijf je goede eigenschappen op
Het is nodig dat je weer weet wat je waard bent en waar je goed in bent. Soms zijn er tijdens de break-up nare dingen over je gezegd en het is belangrijk dat je niet alles geloofd. Deze gemene dingen zullen snel uit je gedachten gaan zodra jij weer weet wie je bent. Hier een klein stappenplan:

– Schrijf je goede kwaliteiten en eigenschappen op
– Focus op die kwaliteiten en eigenschappen
– Schrijf op wat jou een goede vriendin maakt
– Noem dit lijstje iedere dag op zolang je het nodig hebt
– Als je jezelf wat beter voelt, schrijf je op wat je aan jezelf wil veranderen. Niet te drastisch, maar juist realistische doelen
– Werk geleidelijk aan je doelen. Als je bijvoorbeeld niet wil dat mensen last hebben van je ochtendhumeur, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je wat vroeger gaat slapen en wat vroeger opstaat. Maak het leuk voor je in de ochtend met mooie make-up en een lekker ontbijt.

pen en papier

Tip 2: Geef jezelf een make-over
Natuurlijk bedoelen we hier niet mee dat je naar de plastische chirurg moet gaan, want je bent al mooi van jezelf, maar meer wat kleinere dingen. Verf je haar een andere kleur, neem een andere coupe, verander van bril of koop nieuwe make-up. Dit geeft je zelfvertrouwen een boost!

Tip 3: Trek erop uit!
Ga plezier maken met je vriendinnen door naar de film te gaan, ga lekker skeeleren, uiteten of bowlen. Zorg dat je niet alleen in je kamer opsluit, want dat maakt het niet makkelijker. Afleiding is echt het beste medicijn.

meiden

Tip 4: Dans jezelf op weg naar geluk
Muziek helpt je bij een droevige stemming. Zet een liedje op die jij leuk vindt en ga lekker dansen. Kies vooral voor een liedje met een snelle beat en zorg dat jij je zorgen wegdanst. Hier wat leuke nummertjes om te luisteren:
– Live it up – Deep House Soldiiers
– Lily Allen – Smile
– Destiny's Child – Survirer
– Rihanna – Rock me out
– Destiny's Child – Bootylicious
– Beyonce – Single Ladies
– Chris Brown – Deuces
– Give it up to turn it loose – En Vogue
– Cloud – Turning

dansen

Tip 5: Meditatie
Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar meditatie helpt tegen stress. Het laat je helder en goed nadenken. Hier wat tips voor de innerlijke rust 😉

1. Zoek een stille ruimte op
2. Ga liggen of zitten in een comfortabele positie
3. Zet relaxende natuur muziek op
4. Doe je ogen dicht
5. Adem diep in door je neus
6. Adem langzaam uit door je mond
7. Denk aan de dingen die je wil bereiken
8. Hou deze gedachte vast voor vijf tot tien minuten

meditatie

Tip 6: Verander alleen maar voor jezelf
Wees blij met wie je bent en verander niet omdat je jouw ex jaloers wil maken of omdat je denkt dat je niet mooi bent. Iedereen is uniek en mooi van zichzelf. Accepteer dit en jij bent zelf de baas over wat jou gelukkig maakt.

Tip 7: Gooi je oude herinneringen weg
Gooi alles weg wat je aan je ex herinnert. Gooi kaartjes, brieven en foto’s allemaal in de prullenbak of stop ze heeeeeel ver weg. Vermijd alles wat je niet kan weggooien de eerste paar weken, zoals de DVD’s die jullie samen keken. Doe die bijvoorbeeld in een doos en zet deze op zolder. Zorg dat je niet verdrietig wordt door herinneringen, maar dat je weer gelukkig wordt.

prullenbak

Tip 8: Maak je hoofd leeg
Sluit dit hoofdstuk met een helder hoofd. Het is niet goed je ex te haten, want zo kom je er niet overheen. Accepteer de situatie en heb er vrede mee. Blijf jezelf steeds herinneren dat je een goed persoon bent en het beste verdient. Vergeet het verleden en start met het plannen van de toekomst! Geniet!

happy

Hebben jullie nog goede break-up tips?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske