Lifestyle

Je claimt teveel!

Vriendinnen zijn er voor je door dik en dun. Ze laten je lachen en huilen met je mee tijdens een romantische film. Vriendinnen weten alles van je, je kunt ook over alles praten en staan met een paar minuten voor de deur als er wat aan de hand is. Maar je hebt ook andere soorten vriendschappen die uiteindelijk stuk gaan. Ik heb het dan over de ‘claimende vriendinnen’.

Claimende  vriendin

In het begin is het allemaal leuk en aardig, maar na een jaar wordt het net als in een relatie, hard werken. Je leert elkaar beter kennen en de slechte eigenschappen beginnen op te vallen. Ineens merk je dat ze eigenlijk helemaal niet is wie je denkt dat ze is. Vriendschappen maakt blind…

Ze wil je elke dag zien en kan geen genoeg van je krijgen terwijl jij er alleen maar geïrriteerd van raakt. Ze probeert je op elke manier te bereiken; via Facebook, e-mail, WhatsApp, sms en bellen. Wanneer jij, tijdens het werk of school, op je telefoon kijkt zie je dan ook talloze berichtjes waar je geen tijd voor hebt om op te reageren. En omdat zij vrij weinig te doen heeft en verder waarschijnlijk vrij weinig vriendinnen heeft, stort ze zich volledig op jou. Dus wanneer jij even niet reageert op een van haar vele berichten, ziet zij dat als een fout die jij gemaakt hebt. Oftewel er wordt drie keer zoveel op je gelet dan normaal. Waardoor je het gevoel kan krijgen dat je nooit iets goed kan doen in jullie vriendschap.

Claimende vriendin

Wees voorzichtig met wat je probeert duidelijk te maken als je iets aan haar kwijt wil. Probeer het bij je eigen gevoel te houden, wat jou dwars zit. Wanneer je dit aan haar vertelt is het het beste om dit in real life te doen en niet via WhatsApp. Via de chat komt elk woord dubbel zo hard aan en dat is onnodig. Onthoud dat niemand kan oordelen over jouw eigen gevoel. Je gevoel is van jou en van niemand anders!

Snapt ze niet wat jij bedoelt en vindt ze het maar onzin dat jij haar zo overdreven vindt? Tja, dat kan gebeuren en logisch ook dat ze zichzelf niet als boosdoener ziet, andersom zou jij dat misschien ook niet inzien. Toch is het belangrijk om erover te praten!

Claimende vriendin

Ga om de tafel zitten en denk vooral aan de volgende punten:
– Wees duidelijk en kom met voorbeelden. Voor haar komt het misschien onverwachts, maar voorbeelden maken alles altijd duidelijker.
– Wees niet te hard.
– Benader het van de positieve kant. Als ze jou teveel belt, kun je dit duidelijk maken door te zeggen: “Heel lief dat je mij altijd belt en op de hoogte wilt blijven van alles, maar..”. Op die manier laat je zien dat je het waardeert als een vriendin interesse in je toont.
– Neem afstand. Zodra je je punt duidelijk hebt gemaakt, is het goed om een tijdje afstand te nemen. Zo kan jij nadenken over de vriendschap en kan zij alles laten bezinken en nadenken.
– Vriendschap moet van twee kanten komen. Als het voor jou niet meer werkt, moet zij dit accepteren en jou met rust laten. Volg gewoon je hart!

Claimende vriendin

Onthoud wel altijd goed: Iedereen gaat anders om met vriendschappen en sommige meiden hebben meer bevestiging nodig dan anderen! Zorg alleen wel dat als alles teveel wordt, je dit duidelijk aangeeft en niet wacht tot de bom voor jou ontploft.

Hoe ga jij met een claimende vriendin om?

Bron beeld: weheartit

Door Eline