Lifestyle

Een verhuisde vriendin, help!

Je beste vriendin, jullie zijn samen onafscheidelijk. Je kent haar al vanaf de basisschool. Alles hebben jullie samen gedeeld. Op school helpen jullie elkaar de dag door en ’s avond kijken jullie een filmpje al kletsend over die leuke jongens. Totdat ze ineens droevig voor de deur staat met de woorden die jouw leven voor altijd zal veranderen… ‘Ik ga verhuizen’.

Het leed dat een verhuizende vriendin heet

Oké, shock! Wat nu? Wat moet je nu iedere avond doen? Bij wie moet je nou uithuilen? Met wie ga je samen huiswerk maken en wie helpt jouw bij het versieren van die leuke jongen? Zucht…

Waarschijnlijk zijn jullie heel erg verdrietig de eerste paar dagen. Maar denk eens na, ze gaat echt niet zomaar ‘weg’! Ze blijft jouw beste vriendin, ze woont alleen niet meer twee straten verder. Geen paniek, met deze hulptips komen jullie al een heel eind.

Wat je kan doen om contact te houden
Schrijven! Het klinkt misschien heel old fashioned, maar dit kan juist heel leuk zijn. Koop leuk briefpapier en spuit iedere keer jouw luchtje op dit blaadje. Gebruik kleurtjes en plaksels om het extra vrolijk te maken. Leuk om ze te bewaren en als jullie elkaar weer een keertje zien.

schrijven

– Ga lekker bellen. Er zijn een aantal telefoonkaarten waarmee je heel goedkoop heel veel kunt bellen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je iedere avond de uren met elkaar snikkend aan de telefoon hangt omdat je elkaar mist. Maar bel om de zoveel tijd om elkaar allemaal goed nieuws te vertellen, zo hou je het leuk!

bellen

– Om af te wisselen kun je natuurlijk ook Skypen. Als jullie allebei een webcam hebben kunnen jullie elkaar zien. Verras elkaar een keer met die hele gekke outfit die jullie ooit een keer hadden aangetrokken naar dat feestje.

skypen

Whatsapp! Als jullie allebei een smartphone hebben is het leuk om elkaar WhatsApp’jes te sturen in de pauze. Stuur bijvoorbeeld een leuke foto mee van die lekkere koekjes die je weer helemaal hebt opgegeten, of je hond, je outfit, noem maar op. Maak lekker veel foto’s zodat jullie elkaar helemaal up-to-date houden.

Het leed dat een verhuizende vriendin heet

Het is belangrijk dat jullie het leuk houden. Natuurlijk kunnen jullie praten over hoe moeilijk het is, zo ver van elkaar af, maar daar schiet je vaak niet zoveel mee op. Heb het over alle leuke dingen die jullie hebben gedaan zonder elkaar en ben trots dat jullie het zo goed doen. Want dat is ook echt iets om trots op te zijn!

Plan je bezoekjes!
Spreek voordat je vriendin weggaat al een datum af wanneer jullie elkaar weer voor de eerste keer zien. Plan de treinreis of vraag aan je ouders of ze je wegbrengen. Kijk alvast wat jullie samen kunnen doen! Ook leuk, geef je vriendin iets mee van jezelf dat ze net zo lang mag houden totdat jij het komt ophalen. Een leuke trui bijvoorbeeld, die kan ze dan aan als ze je heel erg mist.

Het leed dat een verhuizende vriendin heet

Maak het afscheid leuk
Het klinkt heel moeilijk, maar maak het afscheid een leuke herinnering. Natuurlijk zullen er traantjes vallen, maar zorg dat jullie iets leuks gaan doen.

– Geef een afscheidsfeestje! Plan voor je vriendin een leuk afscheidsfeestje. Nodig al jullie vrienden en vriendinnen uit en bouw voor de laatste keer een knalfeest met z’n allen.

Het leed dat een verhuizende vriendin heet

– Neem veel foto’s de laatste dagen. Neem foto’s van allerlei dagelijkse dingen, filmpje kijken, kletsen, theetje, enzovoort zodat het leuke herinneringen bewaard blijven!

– Geef een afscheidscadeautje. Gebruik de foto’s die jullie gemaakt hebben voor een cadeautje. Zo kun je een fotoboek maken van allemaal leuke dingen die jullie samen hebben gedaan. Je kunt ook een mok laten beprinten met jullie foto. Of twee kussentjes, eentje met jouw foto, eentje met haar foto.

Het leed dat een verhuizende vriendin heet

Mooi gedichtje van een verhuizende vriendin…
Ik ben heel erg blij dat we vrienden zijn,
Als ik bij jou ben voel ik me fijn.
Onze vriendschap maakt me blij,
Bij jou voel ik me vrij.
Ik kan mezelf zijn bij jou,
Daarom wil ik zeggen dat ik van je hou.

Ook al ga je verhuizen en weg hiervandaan,
Onze vriendschap blijft altijd bestaan!!
We blijven contact houden met elkaar,
Ik kom je ook bezoeken daar.
Onze vriendschap is hier sterk genoeg voor,
We komen er wel door.
Ik zal je vreselijk gaan missen als je weggaat,
Maar ik hoop dat jou daar een mooie toekomst te wachten staat.
Je raakt daar vast wel snel gewent,
Omdat je heel spontaan en vrolijk bent.

Het leed dat een verhuizende vriendin heet

Onthoudt, ook al gaat je vriendin verhuizen, jullie kunnen er altijd voor elkaar blijven zijn. Voor je het weet wonen jullie weer bij elkaar in de buurt als jullie samen gaan studeren!

Hebben jullie nog tips tegen het verdriet van een verhuizende vriendin?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske