Lifestyle

Gelukzoeker meldt zich

Bah, morgenochtend gaat de wekker dus echt veel te vroeg en kan ik niet eens uitslapen. Ik moet er zeker weer meteen uitspringen, want anders is mijn huisgenoot eerder bij de douche dan ik en moet ik weer wachten. Wachten in de ochtend, sowieso echt onzin. Ik slaap liever uit dan dat ik drie minuten moet wachten op iets. Oh, om nog maar te zwijgen over praten. Hele gesprekken hebben aan het ontbijt met mijn huisgenoten en doen alsof ik onwijs geïnteresseerd ben.. Nee, daar moet ik echt niet aan denken!

Oh, wat is het leven mooi!

Ho, stop, wacht eens even. Met deze gedachtes ging ik altijd naar bed en sloot ik mijn dag af, maar hoe negatief kun je zijn? Laat ik het eens omdraaien! Let maar op, geluk zit ‘m echt in de kleine dingetjes!

Poeh, wat een drukke dag heb ik gehad, maar wat heb ik weer veel geleerd! Morgen weer vroeg uit de veren, maar weet je wat? Als ik nou vijf minuten eerder opsta, kom ik niet in de knoei met het doucherooster van mijn huisgenoot. Heb ik daarna weer meer tijd om leuke kleren uit te kiezen en mijn krullen een keer te stijlen. Als ik dan helemaal ready to go ben, heb ik genoeg tijd gehad om wakker te worden en kan ik prima even kletsen met mijn huisgenoot.

Oh, wat is het leven mooi!

Ja, het is echt waar. Als ik mijn dag op manier 1 begin, kom ik vermoeid en nog net niet chagrijnig aan op mijn werk. En dat terwijl manier 2 mij een uitgerust gevoel geeft en ik meteen scherp kan beginnen aan mijn werk.

Zo zijn er nog wel meer kleine dingen die mij gelukkig maken. Perfect gelakte nagels, mijn zusje die weer eens iets véél te Limburgs uitspreekt, een warm kopje thee als het buiten regent, een paar oude schoenen die ik weer heb herontdekt, Bonusaanbiedingen, een opgeruimde kamer (nee, dat is niet zo vanzelfsprekend sinds ik niet meer thuis woon), mijn vader die sms’t dat hij binnenkort weer met mij naar de bios wilt, de trein met gemak halen zonder te rennen, een cappuccino in de ochtend, slapen in een net verschoond bed, pas gewassen haar (ruikt zo heerlijk naar bloemetjes), kletsen met mijn huisgenootje op bed en dan opeens schrikken dat het al zo laat is (time flies when you’re having fun), een perfect lijntje eyeliner (ze noemen mij ook weleens Dr. Bibber) of gewoon het zonnetje dat heerlijk schijnt.

Gelukzoeker

Kijk, sommige dingen zijn natuurlijk heel erg vanzelfsprekend, maar daarom moet je daar juist van genieten! Dat vergeet ik soms ook, want stiekem hou ik natuurlijk ook ontzettend van uitslapen in plaats van vroeg opstaan. Toch kan je dag er heel anders uitzien als je wat meer geniet en wat minder negatief bent.

Welke kleine dingen in het leven maken jou gelukkig?

Bron beeld: weheartit

Door Eline