Lifestyle

Verslaving, leave me alone!

Je bent uren online op Facebook en houdt precies in de gaten wat iedereen uitspookt. Daarna is het tijd om Twitter weer eens te openen en te lezen wat de hele wereld heeft gegeten of gedaan afgelopen avond. Tijdens dit alles struin je ook nog het web af op zoek naar de leukste accessoires en maakt iDeal overuren. Fijn hè, die stiekeme verslavingen, maar hoe kom je er nou van af?

Verslavingen

Social media
Wie kent het niet? Het gezichtsboek met alle bekende smoelen erin. Like een foto, deel de status van je BFF of laat een bericht achter bij een bekende. Leuk hoor, maar eigenlijk ook best oppervlakkig. Je weet precies wat je vriendinnen doen, maar je hebt ze al een tijdje niet meer echt gesproken. Zonde toch? Leg je telefoon eens een middag weg, bel een paar vriendinnen op en ga een middag ouderwets bankhangen en kletsen. Met lekker weer kun je natuurlijk op een terrasje gaan zitten of in het park chillen! Probeer een dag lang niet naar Facebook te kijken! Hetzelfde geldt natuurlijk voor Twitter en Instagram.

Verslavingen

Kletsmajoor
Altijd het laatste woord hebben en kletsen tot je mond helemaal uitgedroogd is. Herkenbaar? Jij bent dus echt een kletskous eerste klas. Ontzettend gezellig om bij je te hebben, maar af en toen ook knap lastig als jij eens zelf je ei kwijt wilt. Kletsmiepen van Nederland, opgelet! Als je al zoveel gepraat hebt dat je een droge mond hebt, is het tijd om een stapje terug te doen. Jouw vriendin wil misschien ook iets vertellen of zit misschien wel met een probleem. Dingen die ze dus graag met haar beste vriendin wilt bespreken! Vind je het moeilijk om stil te zijn? Stel haar dan een paar vragen. Zo blijf jij af en toe ook aan het woord, maar toen je interesse naar haar en kun jij stiekem weer op adem komen.

Verslavingen

Shop till you drop
Iedere dag heb jij wel een excuus om nog één shirtje te kopen of om toch die onwijs mooie wedges aan te schaffen. Wij beautiful ladies houden ervan om de hele stad leeg te kopen en vinden iedere keer wel een reden waarom we weer iets nieuws moeten aanschaffen. Eigenlijk best raar toch, kijk eens naar je broertje of beste vriend. Koopt hij iedere week nieuwe kleding? Nee en toch ziet hij er altijd leuk uit. Neem een voorbeeld aan onze mannelijke vrienden en doe eens wat meer met de kleding die je al hebt. Een geluksmomentje zit hem al in het herontdekken van een shirtje die je al een lange tijd geleden hebt gekocht. Toen vond je ‘m niet meer leuk, maar nu kan dat groene shirt best leuk zijn met een stoere jeans en een paar zwarte wedges!

Verslavingen

Bellen
Vroeger betaalde papa jouw telefoonrekening, maar inmiddels ben je oud genoeg om dat zelf te doen en oei, wat valt dat tegen! Je wilt toch gewoon tijdens een saaie treinreis uren kunnen kletsen met een vriendin en als je je ‘s avonds verveeld, kun je prima even via de telefoon de dag doornemen. Nee, je kunt ‘s avonds ook lekker in bed televisie gaan kijken of eindelijk eens beginnen aan een chicklit die nu al maanden stof vangt op jouw boekenplank. Een torenhoge rekening is echt zonde en dat geld kun je beter uitgeven aan een gezellig middagje lunchen met vriendinnen. Download een app die bijhoudt hoeveel minuten je nog over hebt deze maand en hou dit ook goed in de gaten! Daarnaast kun je ook met jezelf afspreken dat je een maand lang minder gaat bellen. Gewoon om te zien dat dit eigenlijk heel makkelijk is en heel veel geld scheelt.

Verslavingen

Snoepkont
Heerlijk zijn al die dropjes in de wachtkamer en wat kan je toch genieten van een lekkere muffin bij de koffie. Maar oh oh, wat zitten hier toch veel stiekeme calorieën in en meestal ook nog eens ongezonde suikers of andere ingrediënten. Zorg daarom dat je altijd gezonde snacks in huis hebt, ook al mag je van jezelf nooit meer snacken. Dat houd je namelijk nooit vol en dan is het verstandig om toch iets lekkers in huis te hebben. Denk eens aan wortels en een lekkere sladressing (bij de Albert Heijn heb je kleine potjes in verschillende smaken. Deze zijn light!), amandelen of rijstwafels. Altijd beter dan een zware muffin en geloof me: stoppen met snoepen kan niemand dus dan maar iets gezonder snoepen!

Ja, verslavingen sluipen er af en toe stiekem in en zijn soms onmogelijk om weer van af te komen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ach! Probeer de tips eens een keer uit en kijk of ze voor jou werken!

Wat is jouw grootste verslaving en hoe denk jij hier weer van af te komen?

Bron beeld: weheartit

Door Eline