Lifestyle

Ciao for now! Liefs, stagiaire Eline

Het is alweer begin augustus en dat betekent voor mij dat mijn tijd bij Girlscene erop zit. Zoals al mijn voorgangsters al hebben gezegd: Time flies when you’re having fun! Het is echt waar, de tijd is voorbij gevlogen en er was geen dag dat ik met tegenzin weer de trein instapte om vervolgens richting de Keizersgracht te lopen.

Op school werd ons verteld dat iedereen stage moest lopen en dat deze tienweekse (hoe kort?) stage vooral handig was om een beetje te snuffelen en te kijken of je dit wel echt leuk vindt. Zo gezegd, zo gedaan en met klamme handjes liep ik dit kantoor binnen. Diezelfde avond nog kreeg ik een mailtje waarin stond dat ik drie maanden lang stagiaire bij Girlscene mocht zijn! Ik was door het dolle heen. Ik wist toen natuurlijk nog niet hoe gezellig en leuk het op de redactie zou zijn.

Afscheid Eline

Mijn eerste artikel ging al vrij snel online en ik heb echt iedere seconde van die dag naar de reacties gekeken. Bizar eigenlijk hoe snel iedereen reageert en hoeveel reacties je op een artikel krijgt. Af en toe waren de reacties alleen een beetje te direct, maar daar kan je dan weer van leren. Daarnaast heb ik van Danique ook heel veel geleerd en het was super fijn om met haar samen te werken!

Afscheid Eline

Wat ik ook heel leuk vind, is dat er op kantoor meerdere redacties bij elkaar zitten! Zo zat ik aan het bureau samen met Claartje van Vrouwen en hebben wij vaak keihard gelachen om rare foto’s op internet. Onze grote verslaving was het leeg eten van een pot pindakaas! Karin, hoofdredacteur Ze, maakt per dag denk ik wel honderd droge opmerkingen en daarnaast kwam Esmee (Fashionscene) iedere ochtend wel weer met een juicy roddel de redactie binnengelopen.

Ik houd nooit zo goed bij wat er allemaal gebeurt in celeb-land, maar dankzij Esmee ben ik nu op de hoogte van alle ins en outs! Lenny schrijft ook voor Fashionscene en zit schuin tegenover mij. Ik kon altijd erg lachen om haar grappen en opmerkingen! Ook weet ik zeker dat ik de grappen van Annemerel ga missen en haar heerlijke cupcakes. Wist je trouwens al dat ze een enorme snoepkont is? Fijn toch zo’n grote redactie?

Afscheid stagiaire

Wat doe je nou eigenlijk allemaal als stagiaire van Girlscene? Nou, ik kan je vertellen dat je behoorlijk veel mag doen! Ik ben naar veel events geweest, zoals The Bodyshop waar ik de nieuwste producten mocht testen, De mooiste benen van Nederland (veel BN’ers gespot), ik heb een workshop bij MAC gekregen en ben samen met Danique naar de Hannah Xperience geweest. Daar komt het verslag nog van!

ASfscheid Eline

Op de redactie heb ik natuurlijk gewoon iedere dag hard gewerkt. Soms zijn er artikelen die iedere week geschreven moeten worden, de andere keer mocht ik zelf onderwerpen verzinnen en er alles over schrijven! Foto’s uitkiezen, collages maken, mailtjes beantwoorden, de nieuwsbrief maken.. Er was altijd genoeg te doen. Ik moet wel toegeven dat ik de afgelopen maanden mijn laptop thuis niet meer heb aangeraakt. ‘s Avonds was mijn rehab momentje, internet zag ik de volgende dag wel weer.

Afscheid Eline

Oh, ik kan nog wel uren doorgaan over hoe leuk deze stage was, maar ik denk dat jullie dan halverwege gaan afhaken ;-). Ik ben ontzettend blij dat deze stage zo leuk en leerzaam was, en ik hoop dat ik later ook zo’n geweldige baan krijg. Ik ga de fabulous EEN Media ladies zeker missen en ik denk dat ik weer even moet wennen aan de harde G. Danique en ik komen allebei uit Limburg en terwijl ik nog nooit een woord Limburgs heb gepraat, gooide ik hier aan de lopende band Limburgse grappen erdoorheen. ‘T is mich get wah ;-).

Afscheid Eline

Ladies, als jullie ooit stage moeten gaan lopen, dan hoop ik onwijs dat jullie ook terechtkomen bij zo’n leuke werkgever! Ik vond het leuk om artikelen voor jullie te schrijven en hoop dat jullie deze met plezier hebben gelezen.

Bye lovely ladies, tot snel!
Liefs Eline