Lifestyle

AWKWARD!

Je kent die situaties vast wel. Je bevindt je in een groep mensen en iemand begint over het feestje dat jij volgende week geeft, maar niet iedereen in die groep is uitgenodigd voor je feestje. En dat wil jij graag zo houden. What to do? Voor deze kwestie (en op vele andere) geven we jou vandaag dé oplossing.

awkward

Je bevindt je in een groep mensen en iemand begint vrolijk over jouw feestje dat eraan zit te komen. Helaas is niet iedereen uit de groep uitgenodigd op jouw feestje. En dat wil je graag zo houden…

Verander het onderwerp meteen door een andere vraag te stellen. Probeer iets als "O ja, voordat ik het vergeet hebben jullie al gehoord over het feestje in "……"

Iemand vraagt je naar jouw parfum, maar… dat is dus je deodorant.

Als je niet wilt toegeven dat het je deodorant is, zeg dan iets als, "Bedankt! Ik weet niet meer precies wat ik heb opgespoten vanmorgen, maar ik vind de geur ook lekker!" Maar, waarom zou je het verzwijgen?

awkward

Je hebt minder gegeten dan iedereen aan tafel en wanneer wordt voorgesteld om de rekening te delen.. Uhhhh, maar?

Als je van tevoren al weet dat je veel minder gaat eten dan de rest, vraag de ober dan direct al of jouw eten op een andere rekening geplaatst kan worden. Kom je er echt pas achter op het moment dat de rekening op tafel ligt? Hmm.. op de blaren zitten is op dat moment misschien wel even de enige oplossing. Maar eh? Dan bestel je de volgende keer gewoon lekker meer, dan staan jullie weer quitte. Of probeer de ballen te hebben om duidelijk te maken dat jij graag alleen jouw gedeelte plus bijvoorbeeld fooi wilt betalen!

awkward

Een buurman vraagt je om een nogal grote gunst.. En jij hebt eigenlijk de neiging om nee te zeggen.

Vragen ze om je WIFI-netwerk wachtwoord? Zeg dat je het vergeten bent en ga over op een ander onderwerp. Vragen ze je om op de hond te passen voor een week, zeg dan dat je zelf ook een weekend weg gaat in precies dezelfde week.

Een van je vriendinnen is nog steeds op iets, dat een paar uur geleden je feestje was, maar voor jou nu eigenlijk al lang over mag zijn. Het was een mooi feestje, maar nu is het afgelopen en wil je naar bed. Hoe raak je die vriendin kwijt?

Maak haar duidelijk dat je op instorten staat en ieder moment in slaap kunt vallen. Zeg zoiets als: "Ik ben zo moe en het is morgen weer vroeg dag voor mij. Zo leuk dat je gekomen bent, zie ik je snel weer?" Als ze de hint dan nog niet begrijpt…

awkward

Je hebt allergieën, bent op dieet, wat dan ook… Er zijn bepaalde dingen die je niet mag eten en je bent op een feestje waar dus precies die dingen op het menu staan. What to do?

Als je degene die het feestje organiseert kent, kun je diegene van te voren vertellen over jouw dieetwensen, dan kan ze zelf kijken wat ze ermee doet. Ben je al op het feestje en is er eigenlijk niet zoveel aan te doen? Probeer er omheen te eten en niets te laten merken.

Hebben jullie nog "awkward" momenten die je met ons wilt delen en waar je een oplossing voor zoekt (of hebt!?)

Bronnen: Weheartit, Cosmopolitan, Seventeen

Door Annemerel