Lifestyle

De lifestyleblog van… Annemieke

Na het grote succes van ‘de mode- & beautyblog van’ stroomden we over met jullie leuke blogs. Speciaal voor jullie zijn er twee nieuwe rubrieken waar jij jouw blog in het zonnetje kan zetten, namelijk: de toekomstige ‘de reisblog van’ en deze ‘De lifestyleblog van’. Met deze week de lifestyleblog van Annemieke.

annemieke's lifestyleblog

Dit is Annemieke, vijftien jaar en schrijft al bijna twee jaar voor haar blog Oh My Owl. Ze is altijd al gek geweest op schrijven. Van jongs af aan schreef ze al ontzettend veel verhalen die ze alleen nooit echt afmaakte. Het bloggen was een perfecte uitkomst voor haar, zo kon ze blijven schrijven, maar gewoon kleine stukjes die ze makkelijk af kon maken! Steeds over iets anders, zodat ze genoeg afwisseling kreeg. Het begon met een modeblog, maar schakelde al snel over naar een lifestyleblog.

annemieke's lifestyleblog

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Mijn inspiratie haal ik -heel cliché- uit het dagelijks leven. Ik schrijf over dingen die ik meemaak, dingen die ik in elkaar knutsel of dingen die ik heb gekocht. Als ik niets weet om over te schrijven, dan schrijf ik niet. Mijn blog is geen verplichting voor mij, ik wil niets schrijven omdat ik iets móet schrijven. Ik wil een artikel plaatsen als ik iets leuks, bijzonders of opvallends te melden heb. Ik heb ook geen vaste dagen of tijden waarop ik iets post, dit verschilt enorm.

annemieke's lifestyleblog

Waar schrijf je het liefste over?
Ik schrijf nog regelmatig over mode: het is iets wat ik erg leuk en interessant vind. Maar een modeblogger? Nee, dat ben ik simpelweg niet en ik wil het ook niet zijn. Er zijn honderd andere dingen waar ik dolgraag over schrijf en waar ik me ook beter in kan vinden. Door mijn blog ben ik ook veel bezig met fotografie. Ik zet vaak producten, kleding of andere voorwerpen op de foto, en dit wil ik graag mooi doen. Ik heb, mede door mijn blog, stukken beter leren schrijven. Inmiddels ga ik naar 4VWO en ook op school merk ik dat ik bij opstellen of verhalen anders naar mijn zinnen kijk. 

annemieke's lifestyleblog

Hoe zorg je ervoor dat jouw blog onderscheidend genoeg is en opvalt tussen alle anderen?
Mijn doel is niet om op te vallen. Het is een leuke bijzaak van het bloggen: ”populair worden”, geld verdienen en honderd(en) reacties op een artikel. Ik word heel gelukkig van leuke reacties en gratis spullen, maar ik heb er mijn blog niet voor gestart. Ik schrijf eigenlijk over hele standaard dingen en een aantal onderwerpen komt je zeker tegen op andere blogs. Hoe ik mijn blog dan onderscheid van alle andere? Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee. Ik doe maar wat, ik schrijf gewoon over dingen die ik leuk vind en ik plaats een aantal foto’s. Eerlijk waar.

annemieke's lifestyleblog

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Een echt voorbeeld heb ik niet. Er zijn genoeg leuke en lieve bloggers met een prachtige site, maar dit zijn allemaal meer blogvriendinnen dan voorbeelden. ”Waarom?” Dat weet ik zelf ook niet precies. 

the beautyblog van

Heb je nog eventuele tips die je de lezeressen van Girlscene wilt meegeven op het gebied van beauty, food, fashion, etc.?
Ik ben geen grote beautykenner, dus daar zal ik mijn mond maar over houden. Ik ben wel dol op nagellak, daar plaats ik ook regelmatig iets over! Op het gebied van fashion zou ik zeggen: draag wat jij leuk vindt! Ik ben altijd een beetje een mietje, ik draag sommige dingen in mijn kledingkast niet omdat ik me er ”te apart” in voel. Misschien dus een wat maffe uitspraak van mij omdat ik het zelf niet eens durf, maar ik wil het toch aan iedereen meegeven! Ik heb veel respect voor meiden die lekker dragen wat ze zelf mooi vinden!

the beautyblog van

Wat vind jij van de blog van Annemieke?

Zou jij net als Annemieke ook graag met jouw lifestyleblog op Girlscene willen? Klik dan hier & kom erachter wat je allemaal moet doen.

Door: Jitske