Lifestyle

Huisdieren!

Thuiskomen terwijl de hond je begroet, de kat je een extra kopje geeft of je vogel die een keer extra naar je fluit. Huisdieren heb je in allerlei maten, soorten en rassen. Van enge spinnen en snelle muizen tot poezelige cavia’s en de oude vertrouwde vissen. Een ding is zeker, jouw thuis is nooit leeg met een extra beestje dat altijd blij is om jou te zien. Zelfs als je jouw haren niet hebt gedaan en net uit je bed komt gerold.

huisdieren

Laten we beginnen met een aantal leuke wist-je-dat’jes over huisdieren! Wist je namelijk dat…
… 70% van de families de hond ook op de kerstkaarten zet?
… er een hond bestaat die niet kan blaffen? De Basenji is het enige ras die dat niet kan!
… een hart van een muis meer dan 600 keer per minuut klopt?
… vogels met hun maag kauwen? Omdat een vogel een snavel heeft eet hij expres steentjes die het voedsel in de maag kauwt. Raar he?

huisdieren

… cavia’s compleet worden geboren met haar en al? Het zijn dus meteen kant-en-klare caviaatjes!
… vissen maar een geheugen hebben van drie seconden? Als je dus op de kom tikt en je wacht drie seconden, zijn ze het alweer vergeten!
… honden je gezicht likken, omdat ze op zoek zijn naar etensresten? De moederhond braakt namelijk haar ‘jachtvangst’ uit als puppy’s dat doen. Iek!

huisdieren

Ik wil ook een huisdier!
Heb je nog geen huisdieren en zou je er wel graag een willen? Besef dan wel dat dit een grote verantwoordelijkheid is. Honden moeten bijvoorbeeld drie keer per dag worden uitgelaten en zelfs een vissenkom moet je om de zoveel dagen verschonen. Praat erover met je ouders, misschien zijn ze wel allergisch of bang voor een bepaald dier. Helaas zit er dan geen andere mogelijkheid op om te wachten op je eigen huisdieren die je later zal kopen. Niet getreurd, er zijn veel dingen die jij kan doen om toch onder de dieren te zijn. Ga op paardrijles, laat de honden uit van je buren, kom een keer spelen met het konijn van je vriendin of zoek een baantje bij het dichtstbijzijnde asiel of dierenwinkel.

huisdieren

Ik heb al een huisdier
Als je al een huisdier hebt, dan weet je dat je jouw huisdier genoeg aandacht en benodigdheden moet geven. Zo moeten konijnen, cavia’s, vissen en papegaaien sociale contacten hebben. Contact met soortgenoten is voor hun een levensbehoefte. Verder moet je bij alle dieren letten op de vacht, opvoeding, of ze niet teveel alleen thuis zijn, het gebit en de voeding.

huisdieren

En stiekem, ben je ook niet de enige die…
… met haar hond door de tuin ligt te rollen alsof ze ook een hond is.
… met haar kat een gesprek voert over het feit wat hij gedaan heeft vandaag.
… de meest gekke namen verzint voor jouw trouwe vriend. ‘Oh, Foeziesnoeziepoewie!’
… nog steeds iedere keer jouw bril opzet bij je hondje.

huisdieren

… haar laatste hapje boterham afstaat een twee waterige ogen naast je.
… stiekem heel hard moet lachen als de hond weer de sloffen van je vader heeft kapot gemaakt.
… iedere keer als ze naar de dierenwinkel is geweest een nieuw beestje mee naar huis wil nemen.

huisdieren

… minimaal honderd foto’s tegelijkertijd maakt van jouw huisdier, omdat hij iets schattigs doet. Aaah!
… net zoveel lol met je huisdieren kan hebben, dan met je vriendinnen.

huisdieren

Celebrities en hun huisdieren
Veel celebrities worden met hun huisdieren gespot en zijn er ook helemaal weg van. De meeste zijn zelfs V.I.P.’s geworden, Very Important Pets! Laten we even een kijkje nemen..

Miley
Zo heeft Miley samen met haar vriendje Liam maar liefst vijf honden, namelijk Lila, Floyd, Ziggy, Happy, and Mary Jane. Miley is helemaal weg van haar honden en staat er dan ook vaak mee op de foto.

amanda
Amanda Seyfried gaat bijna nergens heen zonder haar trouwe viervoeter en ze worden dan ook vaak gespot tijdens lange wandelingen.

huisdieren
Taylor Swift is helemaal weg van haar katje Meredith. Zo maakt ze iedere dag een aantal foto’s en filmpjes van dit super schattige katje.

Hier een video van Taylor en Meredith
 

Nog meer celebrities met huisdieren spotten? Kijk dan even naar dit artikel.

Heb jij ook nog leuke huisdieren?

Bron: Huisdiereninfo
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske