Lifestyle

Mazzel meiden: Sanne & Marit

Mazzel meiden, een plek waar we mee mogen genieten van een klein beetje geluk van anderen. Sommige meiden hebben namelijk ontzettend veel mazzel gehad in hun leven. Zij willen graag hun verhaal met jullie delen en wat tips meegeven zodat hopelijk iedereen een beetje mazzel kan hebben. Dit keer de verhalen van Sanne & Marit.

Normaal gaat Mazzel Meiden alleen maar over vrolijke verhalen, maar deze twee meiden hebben op een ongelukkige manier heel veel mazzel gehad. Beiden hebben namelijk een ongeluk meegemaakt.

klavertjevier

Marit: Ik zat bijna in een rolstoel…

‘Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik de grootste mazzel van mijn leven gehad. Het heeft mij namelijk een rolstoel bespaard.

Ik rijd al jaren paard en op een paar keer vervelend vallen na, heeft dat nooit voor echte verwondingen gezorgd. Tot die ene keer… Een paard bokte me eraf en ik kwam op mijn stuitje terecht. Er schoot meteen zo’n pijn in mijn rug dat ik amper kon ademen en niet meer wist hoe ik moest liggen. Na een tijdje hield de ergste pijn op en hielpen mensen van stal mij te laten staan. Terwijl ze mij omhoog hielden aan mijn armen, merkte ik dat ik niet op mijn benen kon staan. Ze waren zo slap als spaghetti slierten. Vervolgens meteen de ambulance gebeld en toen werd ik afgevoerd. Ik was wat lacherig en was gezellig aan het geinen met het ambulancepersoneel, want hoe erg kon het nu zijn? Hoogstens een kneuzing of een verrekte spier, maar morgen liep ik weer gewoon rond. Helaas bleek in het ziekenhuis dat de schade wat groter was..

mazzel meiden

Er werden röntgenfoto’s gemaakt en daarna kwamen de artsen me vertellen dat mijn rug niet gekneusd of verrekt was; hij was gebroken, en niet zo’n beetje ook. Het was een gecompliceerde breuk, mijn tweede lendenwervel was compleet verbrijzeld. Waar ik nog het meest van schrok, was dat het maar een haartje had gescheeld of mijn zenuwen waren geraakt, en ik had nooit meer kunnen lopen. Terwijl de mensen op stal mij probeerden te laten staan, hadden ze de kans op verlamming daarmee juist alleen maar groter gemaakt. In het ziekenhuis heb ik bijna een week helemaal plat moeten liggen en ik moest zo min mogelijk bewegen tot ik geopereerd kon worden.

Tijdens de operatie is mijn ruggenwervel weer opnieuw opgebouwd en in een soort case gezet, zodat hij gestabiliseerd werd. Helaas bleek één operatie nog niet genoeg en heb ik nog een tweede gekregen, waarbij er twee wervels aan elkaar vast zijn gezet met pinnen. Deze pinnen zijn er acht maanden later weer uitgehaald met een derde operatie. Thuis heb ik drie maanden met een korset omgelopen, en daarna kon ik gaan beginnen met herstellen.

Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder, en nog steeds dagelijks last van mijn rug na een dag lopen of werken. Ik heb er weinig bij stilgestaan dat het een haar had gescheeld of ik had de rest van mijn leven in een rolstoel gezeten. Het heeft geen zin om daarover na te denken, want ik zít niet in een rolstoel. Ik kan lopen, rennen, dansen, en weer paardrijden, ook al is het niet zo soepel als hiervoor. Maar toch, als ik terugkijk en besef dat ik misschien nog minder dan een millimeter van verlamming verwijderd was, kan ik toch niets anders zeggen dat ik ongelooflijke mazzel heb gehad.’

mazzel meiden

Sanne: Ik was bijna dood geweest…

‘Ik heb afgelopen jaar een auto ongeluk gehad, nu klinkt dat natuurlijk niet echt als mazzel. Maar gek genoeg kun je met zulke dingen ook mazzel hebben! Ik leef namelijk nog en er zijn genoeg mensen die een aanrijding niet kunnen na vertellen. Natuurlijk ben ik er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ik had namelijk een verbrijzeld been, gebroken rib en een hersenkneuzing, dat is niet niks! Ik ben blij dat ik het nog kan na vertellen en kan genieten van het leven.

Het is vanaf het ongeluk in ups en downs gegaan, het was knokken! Psycholoog, fysiotherapie en nu revalidatiecentrum. Ik heb ook mazzel met het feit dat ik mijn schoolexamens mag splitsen, het is niet wat je wilt natuurlijk, examens verdelen over 2 jaar. Alleen zal ik daardoor waarschijnlijk wel kunnen slagen aankomend jaar en niet iedereen heeft die mogelijkheid! Het is nog niet zeker of alles normaal zal worden, door zoiets verander jezelf als persoon natuurlijk ook.

Toen ik in het ziekenhuis lag vertelde elke arts die aan mijn bed kwam: ‘Meid toch wat heb jij geluk gehad, het had veel erger af kunnen lopen!’ Als je zoiets hoort denk je echt: "Oh het had echt anders kunnen aflopen." Dus ik ben dat engeltje op mijn schouder erg dankbaar en dat is mijn manier van mazzel hebben!’

mazzel meiden

Heb jij net als Sanne en Marit echt mazzel gehad en wil jij dat graag met ons delen? Klik dan hier en kijk wat je moet doen. Kleine verhalen, grote verhalen, we vinden het allemaal leuk! Zo zou je ook je foto’s (500px breed via Wetransfer.com) mee kunnen sturen. Misschien sta jij dan de volgende keer op Girlscene!

Heb jij ook ooit veel mazzel gehad?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske