Lifestyle

Wat te doen tijdens een treinreis?

Je kent het wel: uren zitten in de trein. Misschien omdat je tijdens het studeren nog thuis woont en iedere dag op en neer moet reizen of omdat je een vriendin gaat opzoeken die aan de andere kant van Nederland woont. Het kan wel eens voorkomen dat je alleen de trein in moet, maar hoe ga je jezelf in he-mels-naam vermaken?!

trein reizen

Leren!
Ja saai he, leren in de trein, maar super handig! Ben je net onderweg naar school en heb je straks een proefwerk? Lees dan snel nog even alles door. Wat ook handig is, is om alvast aan een werkstuk te beginnen. Als je iedere dag een uur reist ben je aan het einde van de week al vijf uur verder aan je werkstuk!

Lees een boek
Echt geen zin om te leren? Neem dan een boek mee in de trein. Kies speciaal een leuk boek uit en voor je het weet is de treinreis alweer voorbij en zou je willen dat je nog langer door kon lezen!

boektip boektip
Wat dacht je van dit boek? Pretty Little Liars deel 1: vriendschap, wat is jouw grootste geheim? Het gaat over vier middelbare schoolvriendinnen in Rosewood. In Rosewood, tussen de Mercedessen en de gigantische villa’s, heeft iedereen wel wat te verbergen. Aria heeft een affaire met haar leraar, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt gemene trucjes om mooi te blijven. De vier middelbare schoolvriendinnen delen samen iets dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders weet… Wie is ‘A’? Te koop bij Bol voor maar € 5!

Zet een muziekje op
Een beetje cliché, want veel mensen nemen hun mp3 speler al mee of zetten muziek op hun telefoon, maar maak een nieuwe afspeellijst. Waarschijnlijk staat je mp3 al helemaal vol met artiesten die jij leuk vind, maar download een keer iets anders! Surf eens een beetje op het internet op zoek naar artiesten, die kun jij dan beoordelen in de trein. Is het niks? Dan zet je gewoon je oude playlist weer op!


Wat dacht je van ‘The XX’? Het is geen onbekende band maar net weer wat anders, leuk!

Doe een powernap
Moe, omdat je vroeg op moest staan? Zet dan de wekker en neem een powernap! Zo kom jij helemaal uitgerust aan op de plek van bestemming. Pas natuurlijk wel op, zorg dat je niet teveel bagage bij je hebt, het zou toch zonde zijn als je wakker wordt zonder je spullen.

Leer een andere taal!
Ga jij met je school op excursie naar het buitenland of ga jij binnenkort een weekendje weg? Leen dan een taalgids bij de bibliotheek en leer wat basiswoordjes uit de andere taal. Zo kun jij stokbroden bestellen in Frankrijk of naar de WC vragen in Spanje, handig!

to do

Maak een to-do lijstje of een planning
Zit jij midden in een drukke week? Gebruik jouw reistijd dan om een planning te maken voor de komende weken. Ga in je hoofd na wat je allemaal moet doen en schrijf alles in je agenda. Heb jij meteen een excuus om je vriendin te sms’en dat je komende donderdag nog wel een gaatje vrij hebt!

Check de outfits
Kijk eens om je heen en ga opzoek naar leuke outfits. Zit er een meisje tegenover je die er leuk uitziet? Observeer dan, sneaky(!) en niet freaky, wat er zo leuk aan is. Misschien heb jij ook wel broek die op die van haar lijkt met ongeveer hetzelfde shirtje.

Doe je make-up in de trein
Moet jij extra vroeg op? Blijf dan tien minuutjes langer liggen en doe je make-up in de trein. Oké, het is niet de bedoeling dat jij twee lagen foundation, blush, drie kleuren oogschaduw, eyeliner, mascara en lipgloss gaat opdoen, want dat trekt een beetje rare gezichten. Doe simpel en snel een mascara, eyeliner en concealer op.

toilettas
Leuk toilettasje om je make-up in te vervoeren! Te koop bij H&M, prijs € 3,95.

Krantje!
Oh nee, niet die grote krant die nooit meer op te vouwen is… Toch is het leuk om er af en toe een keertje door te bladeren. Lees bijvoorbeeld de gehele horoscoop voor al je vriendinnen, het weerbericht voor de komende week (plan wanneer je welke outfit aandoet!) en misschien staat er wel een leuk of shocking nieuwtje tussen?

Twitter, Facebook & Instagram!
Geen tijd voor een sociaal leven op het internet? Werk Twitter, Facebook en Instagram bij in de trein. Zo weet jij wat jouw vriendinnen doen vandaag en ben je van alles en iedereen op de hoogte!

Heb jij nog leuke tips voor een lange treinreis?

Door: Jitske

Marieke heeft ons erg geholpen met een aantal tips voor een lange treinreis. Bedankt!