Lifestyle

Tip: gratis vakantiefoto’s afdrukken

School is weer begonnen. Gelukkig hebben we de kiekjes om ons aan die heerlijke vakantie te herinneren. Helaas zijn ze vaak weggestopt in mapjes op onze computer. Het is toch eigenlijk veel leuker om een paar onvergetelijke foto’s in een lijstje te stoppen of in een leuk fotoalbum te bewaren?

foto

Heel ouderwets eigenlijk, je foto’s laten afdrukken. Tegenwoordig gaat het allemaal digitaal: je maakt een foto en je zet ‘m op je computer. Daarna kijk je er vrijwel nooit meer naar. Toch is er niets leukers dan naar fotoalbums van vroeger kijken op een regenachtige zondag. Want zeg nou zelf, wat kan je beter door zo’n sombere dag heen helpen dan de herinneringen aan een zonnige vakantie?

foto

Omdat de meeste afgedrukte foto’s uit de tijd dat jij nog een luier aan had stammen, wordt het tijd om wat meer recente foto’s te laten afdrukken. Je wil hier natuurlijk niet te diep voor in de buidel tasten en daarom hebben we een site gevonden waarbij je de eerste 25 vakantiekiekjes gratis kunt laten afdrukken: Pixum. Let wel: je moet minimaal 1 foto bestellen om de andere 25 gratis te krijgen!

foto

Tip: is er binnenkort iemand jarig? Druk foto’s van jou en de jarige af, en maak een fotocollage. Hartstikke goedkoop, maar heel persoonlijk! Wedden dat je vriendje/vriendinnen/moeder/vader/zus een gat in de lucht springen met zo’n cadeau?

Andere ideeën:

foto
Cadeautje voor je vriendje: druk een foto af van hem en jou, stop de foto in een lijstje en schrijf de tekst van jullie liedje om de foto heen. Romantisch!

foto
Vieren je ouders hun jubileum? Koop een krant uit hun trouwjaar en plak de trouwfoto op de voorpagina. Lijst het in.

foto
Ook een leuk idee: plak foto’s op een lamp.

foto

foto
Leef je uit in een scrapbook! Plak er bijvoorbeeld bonnetjes, kaartjes van voorstellingen en andere herinneringen in, of schrijf teksten en tekeningetjes erbij.

Heb je geen zin of geen tijd om zelf een fotoboek te maken? We hebben al eerder een artikel geschreven waarin tips worden gegeven hoe je een online fotoboek kunt maken. Het artikel kun je hier terug lezen.

Veel succes ladies!

Bron: weheartit, pixum, pinterest

Door: Emma