Lifestyle

Let’s Do The Penguin

Na het grote succes van ‘de mode- & beautyblog van’ stroomden we over met jullie leuke blogs. Speciaal voor jullie zijn er twee nieuwe rubrieken waar jij jouw blog in het zonnetje kan zetten, namelijk: de toekomstige ‘de reisblog van’ en deze ‘De lifestyleblog van’. Met deze week de lifestyleblog van Linda.

lifestyle

Even voorstellen: dit is Linda, 17 jaar en haar lifestyleblog heet: Let’s Do The Penguin. Linda is begonnen met bloggen, omdat ze het leuk vindt om creatief bezig te zijn. Daarnaast is schrijven haar hobby en door haar blog besteedt ze daar wat meer aandacht aan. Reacties krijgen, mensen leren kennen en mensen helpen via de mail zijn de leuke dingen aan het bloggen!

Op Linda’s blog kun je allerlei artikelen vinden. Ze maakt graag foto’s en die plaatst ze er dan ook regelmatig op. Af en toen schrijft ze iets over mode, een column of een DIY-artikel. Maar het belangrijkst op haar blog? Haar post project! Een tijd geleden had Linda een oproep geplaatst, omdat ze op zoek was naar penvrienden. Ze kreeg meteen veel reacties en sindsdien verstuurt en ontvangt ze regelmatig pakketjes. Hierover schrijft ze artikelen en maakt ze foto’s van de pakketjes!

lifestyle

lifestyle

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Ik vind dat je niet op zoek moet gaan naar inspiratie, maar dat het vanzelf moet komen. De meeste foto’s die ik op mijn blog plaats zijn ontstaan doordat ik een beetje met mijn camera zat te prutsen. Meestal denk ik op de raarste momenten opeens: ‘Hé, dat is leuk om een artikel over te maken’. Dit kan komen door een goed gesprek met iemand, iets wat mij is opgevallen of door een programma op tv. Ik heb dus niet een vaste manier om inspiratie op te doen.

lifestyle

Waar schrijf je het liefste over?
Er is niet één onderwerp waar ik het liefste over schrijf. Als ik een idee heb, maakt niet uit voor welke rubriek het is, werk ik dat met plezier uit. Ik schrijf het liefste met een hoop ironie en sarcasme, dus neem mijn willekeurige kreten op mijn blog niet altijd even serieus. Het leukste om mee bezig te zijn, vind ik dan denk ik toch het post project. Vooral het ontvangen van de post tovert altijd een glimlach op mijn gezicht en natuurlijk vind ik het dan leuk om daarover te schrijven.

lifestyle

Hoe zorg je ervoor dat jouw blog onderscheidend genoeg is en opvalt tussen alle anderen?
Ik probeer regelmatig van lay-out te wisselen, waardoor mijn blog er steeds anders uitziet. Natuurlijk probeer ik een originele lay-out te hebben, zodat mijn blog opvalt. Ik probeer ook interessant te blijven voor veel verschillende groepen mensen, door over veel verschillende onderwerpen te bloggen. Zowel modegeïnteresseerde mensen als fotografieliefhebbers als mensen die nog steeds graag brieven schrijven, kunnen op mijn blog terecht.

lifestyle

Wie is je grote voorbeeld en waarom?
Ik heb geen grote voorbeeld, ik wil namelijk dat mijn blog uniek is en dat heb ik dus niet nodig. Mijn meest favoriete en toch wel vrij bekende blogger is Amanda van Here Comes The Sun. Zij maakt altijd zulke leuke foto’s!

lifestyle

Heb je nog eventuele tips die je de lezeressen van Girlscene wilt meegeven op het gebied van beauty, food, fashion, etc.?
In dat geval ga ik wat tips wat betreft bloggen geven. Hou je lay-out simpel en overzichtelijk: mensen vinden het fijn om dingen snel te vinden, ze hebben geen zin om uren te zoeken. Zorg ervoor dat je in correct Nederlands en met hoofdletters en leestekens typt, dan word je serieuzer genomen. En als laatste: wees creatief en origineel, en blijf vooral lekker jezelf!

lifestyle

Wat vind jij van de blog van Linda?

Zou jij net als Linda ook graag met jouw lifestyleblog op Girlscene willen? Klik dan hier & kom erachter wat je allemaal moet doen.

Door: Emma