Lifestyle

How to deal with: Een lastige vriendin

Jij en je beste vriendin zijn al eeuwenlang vriendinnen. Jullie kennen elkaar door en door, kletsen over alles en bewaren geen geheimen. Toch kan het zo zijn dat door een bepaalde situatie het wat moeizamer tussen jullie gaat. Misschien is ze jaloers op je nieuwe vriend? Wordt ze ineens heel close met een andere vriendin of is ze ineens heel afstandelijk. Hoe los je dat op?

love

Je hebt net een nieuwe vriend
Helemaal verliefd probeer je zoveel mogelijk tijd met je vriendje door te brengen. Jullie kijken samen films, doen samen boodschappen en fietsen zelfs hand-in-hand naar school! Totdat je opeens een boos sms’je krijgt van je beste vriendin. Ze zegt dat je geen tijd meer voor haar hebt en dat vindt ze niet leuk. Binnen een paar seconden val jij van je roze wolk. Doet ze daarom de laatste tijd zo afstandelijk en af en toe zo gemeen? Shock! Oké, wat nu?

Probeer jezelf even in je vriendin haar schoenen te plaatsen. Eigenlijk zagen jullie elkaar stiekem toch wat minder door je nieuwe vriend en heb je haar ook niet zoveel ge-sms’t als normaal… Jij zou het denk ik ook niet leuk vinden als je ineens een stuk minder aandacht krijgt. Natuurlijk is ze wel blij voor je, maar voor haar is deze situatie ook even wennen.

Maak meteen dezelfde avond nog even een paar uurtjes vrij voor haar. Leg haar uit dat je het niet in de gaten hebt gehad en dat je het nu anders gaat aanpakken. Spreek bijvoorbeeld een vaste dag uit dat jullie Gossip Girl gaan kijken of dat jullie iedere ochtend samen naar school fietsen om even helemaal bij te kletsen. Probeer je aandacht zoveel mogelijk tussen je vriendje en je vriendin te verdelen en je zult zien dat het prima gaat!

friend

Ze gaat ineens heel veel om met een ander meisje!
Jullie hebben net samen de zomer van jullie leven beleefd en iedere dag wel iets leuks gedaan. Zuchtend gaan jullie helaas allebei naar een andere school, maar jullie spreken af toch nog iedere dag met elkaar te kletsen! Na twee weken wordt dit contact alleen steeds minder en zie je steeds meer foto’s van een of andere ‘Anna’ op haar Facebook verschijnen. Wat en wie is dit?!

Zit je in een soortgelijke situatie waarin je vriendin opeens veel omgaat met een ander meisje? Lastig. Het is een beetje hetzelfde als wanneer jij een ander vriendje zou hebben en jij in de schoenen staat van jouw beste vriendin. Kortom: ze doet het waarschijnlijk niet expres. Confronteer haar ermee en zeg dat je haar mist. Praat met haar en leg uit hoe jij jezelf voelt. Waarschijnlijk zal ze je helemaal begrijpen en meteen wat tijd voor je vrijmaken!

angry

Help! Ruzie…
Als beste vriendinnen breng je vaak ieder vrij uurtje met elkaar door. Totdat je elkaar opeens zo vaak ziet dat je gillend gek wordt. Ineens worden jullie gefrustreerd om ieder klein dingetje dat de ander doet. ARGH!

Het kan wel eens voorkomen dat jij ruzie krijgt met je beste vriendin, dat is nooit leuk, maar het hoort er wel bij. Laat het even rusten en probeer na een paar dagen te praten over de oorzaak van jullie ruzie. Als jullie elkaar een beetje aanpassen is het vast zo opgelost. Is het echter een groot probleem, ben je bijvoorbeeld verliefd geworden op haar vriend, dan moet je het wat meer tijd geven en ‘nog net even wat beter je best doen’. Kook wat lekkers voor haar en schrijf een brief. Hoe groot het probleem ook is, als jullie echte vriendinnen zijn komen jullie er samen wel uit.

friends

Hebben jullie hier ook wel eens ‘last’ van gehad? En heb je misschien nog what-to-do tips?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske